Izvor:
23.09.2019 u 09:58
0

IGOR JURIĆ GOST EMISIJE „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Vršnjačko nasilje je u porastu i mi moramo reagovati! (VIDEO)

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić", Igor Jurić bio je gost jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo". U razgovoru sa voditeljima Milomirom Marićem i Katarinom Koršom, on je govorio o gorućem problemu vršnjačkog nasilja koje je prethodnih dana bilo u žiži interesovanja domaćih medija.

– U kontaktu sam sa porodicom nastradalog dečaka. Nažalost imali smo jako tragičan slučaj dečaka koji je od te iste grupe dečaka koja ga je ubila mesecima unazad bio maltretiran. Sve je bilo prijavljeno službama i one nisu adekvatno reagovale na vreme i sve je kulminiralo tako što je dečak pronađen u parku mrtav. Ta grupa momaka nije maltretirala samo tog dečaka, čak i odrasle, nekolicina njih jesu maloletnici ali mi moramo tome da stanemo na put. Posle te prve tuče taj dečko koji ga je ubio, po svedočenju mladih iz Novog Kneževca on je priveden ali je izašao mirno iz stanice. U petak je četvrta konferencija o bezbednosti dece, jedna tema će biti upravo vršnjačko nasilje, a takođe će biti reči i o suicidima, kao i o brzoj potrazi za nestalom decom. Konferenciju će otvoriti premijerka Ana Brnabić. Mi moramo imati podršku države u ovim teškim temama. Doveli smo neke stručne ljude iz regiona s obzirom da i Bosna i Hrvatska imaju isti problem kao mi. Tu će biti ljudi iz Poliklinike za zaštitu dece i mladih od nasilja iz Zagreba, ja sam video kako su oni to uradili. Savršeno funkcioniše i zbog svega što se dešava vrlo je važna. Vršnjačko nasilje je u porastu i to se dešava zato što postoje stvari poput interneta. Kada pričamo o ovim tučama, pretnje su započele već na društvenim mrežama izjavio je Igor Jurić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter