Izvor:
08.10.2019 u 11:35
0

VOJISLAV ŠEŠELJ U JUTARNJEM PROGRAMU HAPPY TELEVIZIJE: Ponašanje Ramuša Haradinaja je dosadilo Albancima! (VIDEO)

Dr Vojislav Šešelj i ovoga jutra bio je gost emisije "Dobro jutro Srbijo". Predsednik Srpske radikalne stranke osvrnuo se na događaje od prethodne nedelje i dao svoj sud o događajima iz protekle nedelje. Šešelj je razgovor otvorio

– Moji radovi su u početku bili marksistički ustrojeni. Nisam citirao Kardelja u svojim radovima. Ja sam se dobro pripremio i dosta sam istraživao Danijela Sinanija. Često se družim sa Guglom i pronašao sam da je pre njega bio dekan Vojislav Jelić i on je počeo da izbacuje Miloša Kovića i sve ljude koji su patriotski nastrojeni – započeo je razgovor dr Vojislav Šešelj.

Govoreći na temu koja je bila u žiži interesovanja prethodne nedelje, lider SRS je istakao da je počeo da čita Sinanijeve radove o kojima je rekao

– Nauka kojom se bavi Danijel Sinani podrazumeva "Opsednutost i egzorcizam u Srbiji". Ono što on naziva narodnom religijom, nije narodna religija nego narodni običaji. Pogledajte ovo "NVO religija" dosta je tu nagađanja. Srbija je oduvek imala dobre etnologe poput Tihomira Đorđevića, tu je i Jovan Erdeljanović, kao i Dušan Bandić. To su ljudi koji su se time ozbiljno bavili. Oni su tražili tragove u običajima, pričama i pravili dela od 700 gusto složenih strana. Nisam stigao da pročitam sve Sinanijeve radove ali sam pročitao dosta. Da taj čovek nije učestvovao u tom rijalitiju u zgradi fakulteta niko ne bi znao za njega. Pročitao bih sve njegove radove ali sam bio zauzet. Ja sam u nedelju završio trotomnu knjigu o Srebrenici i sada ću imati više vremena da se bavim ovim stvarima – rekao je dr Vojislav Šešelj.

Loš izborni rezultat stranke Ramuša Haradinaja na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji nije iznenadio lidera Srpske radikalne stranke.

– Smatram da je ponašanje Ramuša Haradinaja dosadilo Albancima – rekao je Šešelj.

Naš gost nije propustio da prokomentariše posetu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

– Turska je promenila politiku i odnose sa Rusijom. Treba da uravnotežimo uvoz i izvoz ali Turska postaje sve otvorenija za našu robu i dobro je da se investicije pojavljuju i da se prave auto-putevi – istakao je dr Vojislav Šešelj.

Situacija u Bosni i Hercegovini takođe nije promakla dr Šešelju.

– Ja sam pre svega za poštovanje Dejtonskog sporazuma. Videli smo deklaraciju Bakira Izetbegovića gde oni traže ukidanje Republike Srpske i to su stvari koje povećavaju mržnju. Nisam nikada upoznao Aliju Izetbegovića, ni sada Bakira. On je prvo bio u Zenici pa su ga prebacili u Foču – ispričao je predsednik Srpske radikalne stranke.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter