BRANKO VLAHOVIĆ I DEJAN VUK STANKOVIĆ O SITUACIJI NA KOSMETU NAKON IZBORA: Amerika će imati veliki uticaj na Kosmetu! (VIDEO)

Gosti emisije "Dobro jutro Srbijo", bili su Branko Vlahović, dopisnik iz Rusije, kao i politički analitičar Dejan Vuk Stanković. Nakon vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji i sjajnog rezultata Srpske liste, naši gosti su analizirali šta je sledeće za srpski u periodu koji sledi.

Dopisnik iz Rusije Branko Vlahović ističe da je stav Rusije nepromenjen i da Srbija mora da ostane pri čvrstom stavu i politici pregovora.

- U Moskvi nije promenjen stav prema Kosmetu. Rusija i dalje smatra da je Kosovo sastavni deo teritorije Srbije. Ponavljaju srpskom rukovodstvu da se drži rezolucije 1244 jer je to jedini dokument na koji mi možemo da se oslanjamo. Sve dok Srbija bude čvrsta i ne prizna Kosovo, Rusija u Savetu bezbednosti neće priznati Kosovo. Izjava Kurtija, mislim da se ovde preteruje sa verovanjem u doslednost Kurtija. Svi albanski političari slušaju Ameriku, kada ste radili intervju sa Haradinajem on je rekao da oni nemaju spoljnu politiku i to je zaista tako. Sada je Amerika tog Haradinaja pustila niz vodu - rekao je Branko Vlahović.

Dejan Vuk Stanković se nadovezao na reči svog sagovornika i prokomentarisao izjave Aljbina Kurtija.

- Kurtijeve izjave su takve da zatvaraju vrata pregovorima. Da se ne pojavi već sa prvom izjavom kao neko ko ne popušta Beogradu pošto je Haradinaj podigao lestvicu visoko. On odbija dijalog sa Srpskom listom već hoće da bira srpske političare koji njemu odgovaraju. U parlamentu od toga nema ništa jer on odbija da sarađuje sa Srpskom listom. Stav novog komesara EU Žozepa Borela, koji dolazi iz Španije koja je odbila da prizna Kosovo. Već smo imali pokušaj zapadnih zemalja koje su priznale da preko Saveta bezbednosti pokušaju ali je Rusija to sprečila - zaključuje Dejan Vuk Stanković.
 


Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro