BRANKO RUŽIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO": Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave nije nadležno za registraciju taksi udruženja! (VIDEO)

 

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je pomenuto da je nadležno za registraciju taksi udruženja, ali, nadležna je Agencija za privredne registre, a ne ministarstvo na čijem sam čelu ja, izjavio je ministar Branko Ružić.

- Vučić je juče pozvao organizatore taksi protesta da malo „spuste loptu“. Što se tiče priče o meni i Aleksandru Antiću, moje ministarstvo je na neki način pomenuto da je nadležno za registraciju tih udruženja. Alli, tu je nadležna Agencija za privredne registre. Upravna inspekcija može da vrši nadzor na sam proces registracije samo ukoliko postoji neka žalba, a u ovom slučaju toga nije bilo.- objasnio je Ružić u jutarnjem programu "Dobro jutro Srbijo".

Ružić je istakao da je realnost očigledno drugačija, ali da ne razume da je blokada grada način da se postignu ciljevi.

- Očigledno je da je realnost malo drugačija, ali ne razumem da je blokada grada način da se postignu ciljevi. Kakvu sliku mi šaljemo kao država? Imamo trenutno Interparlamentarnu uniju. Mislim da je mnogo ružna strana onih koji organizuju da daju takve diskvalifikacije. Neko je mene konfrontirao sa tim taksistima, dobili su nalog da pričaju da smo mi suvlasnici. – kaže ministar Ružić.

- Yandex je mnogo dobra stvar, ako smo u vremenu digitalizacije, ne vidim razloga da i ovo postoji. Problem je očigledno što nije normirano, ali je realnost da i taj CarGo postoji. Svi imaju pravo na rad. Očigledno je da je Zakon prošao vladu, parlament, ali očigledno da nisu svi akteri bili uključeni i da taj Zakon treba inovirati. Oni koji organizuju treba da kažu istinu, šta su razgovarali i sa kim su razgovarali prilikom donoženja Zakona. – zaključio je Ružić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro