BRANISLAV NEDIMOVIĆ ZA JUTARNJI PROGRAM "HEPI" TELEVIZIJE: Od 25. oktobra Srbija će imati bescarinski izvoz rakije u Rusiju! (VIDEO)

 

Od 25. oktobra Srbija će imati bescarinski izvoz rakije u Rusiju, najavio je ministar poljoprivrede, šumarsta i vodoprivrede, Branislav Nedimović, gostujući u jutarnjem programu „Hepi“ televizije.

- Što se tiče ruske robe, ima pilećeg mesa koje se uvozi, ima dosta poluproizvoda koji se uvoze... Jabuke su dominantan proizvod koji se izvozi na rusko tržište. Od 25. oktobra Srbija će ima bescarinski izvoz na rakije.Vremenske prilike mogu često da naprave kuršlus, zato mi tražimo alternativno tržište, otvorili smo tržište Indije. Idealna situacija je ako možete proizvode prodati na lokalno tržište. – poručio je Nedimović.

Nedimović, kako kaže, proizvodi sa Kosova zbog sertifikacije ne mogu da prođu administrativnu linju, tako da su oni vrlo često suočeni sa barijerama, ali se dobro prodaju voće i povrće na pijacama u Prištini.

- Njihova roba zbog sertifikacije ne može da prođe administrativnu liniju, tako da su oni vrlo često suočeni sa barijerama. Čujem da jako dobro prodaju voće i povrće na pijacama u Prištini. Srbiji najviše odgovara otvoreno tržište, imate uvek problem da nemate gde da plasirate robu. – kazao je ministar Nedimović za „Hepi“ televiziju.

Obilazeći sela u Srbiji primećujem da se sve više uzgaja dunja, takođe, važno je istaći da je neverovanta količina tovnog govedarsta u opštinama nadomak Rumunije.

Ministar dodaje da Srbija izdvaja 7000 dinara za subvencije po ovci, dok EU daje mnogo manje. On je, takođe, izneo zapažanje sa terena da država treba pomoći uzgajanje teladi, jer su telad  uvezena iz inostranstva često bolesna.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro