Izvor:
21.10.2019 u 10:30
0

POZNATI PEDAGOG I KRIMINOLOG ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Roditelj mora da zna gde mu je dete i van škole i da na vreme primeti promene u njegovom ponašanju!“

Tema koja drma Srbiju duži period, vršnjačko nasilje ,poprima sve više maha. Zlatko Nikolić je za "Dobro jutro Srbijo" podelio sa gledaocima svoja iskustva kao dugogodišnji pedagog i kriminolog.

Kako Vi komentarišete sva ova dešavanja?

– U svakoj osobi postoji jedna doza agresije, ali danas je to uzelo maha. Društvene mreže su itekako doprinele. Ali nije bio fenomen tuča ovakvih među decom. Kad sa ovim novotarijom od mreža krenete u to , nema dalje. Čak počinju da se zakazuju tuče i preko mreža.
Nastavnici ne smeju ništa više čak su u strahu da im neko ne razbije glavu. Čak deca počinju da opominju roditelje da će ih prijaviti socijalnoj službi.
„Batina je iz raja izašla“ je preuveličano i naopako shvaćeno. Mora da se vrate pravi vrednosni sistem. Sad kao da deca vaspitavaju roditelje ili da se ne zna ko je nastavnuik, a ko je đak. A kad nemate toga, kao neka prividna jednakost vlada, to dovodi do haosa. Mora da se zna šta može, a šta ne može. Delikvent se olako postaje.
Mnogo se postiže od kuće, roditelj mora da zna gde mu je dete i šta ono radi i u školi i van nje. Mora da se spreči dok još može, jer posle izvesnih godina više se ne može ni pomoći. Uvek se kreće na isti način, sve više prestupnika uz digitalnu socijalizaciju i moramo se vratititi pravim moralnim vrednostima dok još nij kasno za ovu naciju. –

happytv.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter