Izvor:
08.11.2019 u 08:15
0

ZLATNO NIKOLIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO!“: Roditelji MORAJU odgovarati za postupke svoje dece! (FOTO)

Zlatko Nikolić, kriminolog bio je gost jutarnjeg programa „Dobro jutro Srbijo!“ i govorio je o tome da u je u poslednjem periodu broj maloletnika koji su došli u sukob sa nadležnim organima, porastao. Čak su neki i završili iza rešetaka.

– Ja sam odavno kao član jedne komisije tražio od tih učesnika koji pišu zakonik da se uvede zakon da roditelji odgovaraju da postupke svoje dece. Pravnici su me ubeđivali da to ne može, jer roditelji nisu neposredni izvršioci krivičnih dela. Isplativo je biti problematičan, roditelji ne brinu o tome da se pobrinu za decu. Kako da date kozi da čuva kupus? – naveo je Nikolić.

On je napomenuo da nastavnici u današnje vreme nisu uzori i da roditelji moraju da povedu računa o vaspitanju svoje dece.

– Zaista nikada bilo više vaspitno-popravnih domova, nego što je to slučaj danas. Valjevo ima maloletnički zatvor. Može da se uputi na prevaspitavanje svako lice do 14 godina. Niko ne želi o svom detetu da čuje ništa loše, svako želi najbolje. Roditelji često ne znaju na koja vrata trebaju da pokucaju kada je u pitanju nasilje. Sada su vršnjaci i mediji preuzeli ulogu školi. Pogledajte samo kako izgledaju nastavnici, ne poštuje se dreskod. Niko sa pirsingom ne može deci da kaže šta je dobro, a šta ne. Nastavnici u današnje vreme nisu autoritet deci. – rekao je Zlatko Nikolić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter