Izvor:
14.11.2019 u 10:47
0

BRANISLAV NEDIMOVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO!“: Farmeri gube na izvozu u Tursku! (FOTO)

Gost jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo!", bio je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, koji je govorio o aktuelnoj temi izvoza mesa od bikova za inostranstvo i napomenuo da je cena izvoza ove godine znatno niža nego prethodne godine, te da pored Turske, meso izvozimo i za ostale zemlje, kao što je Kina.

– Svakog dana se oko 100 bikova kolje. Četiri klanice imaju dozvolu za izvoz u Tursku. Turski kupac je njihova uprava za meso. Cena ove godine je nešto niža što je bila prošle. Suština priče je da Turci iz svojih nekih razloga nisu želeli da kupuju to meso. Srbija je prva koja izvozi za Tursku za 2,2 evra je po kilogramu. Izvozimo i za Kinu. Sa cenom teladi, sa 620 evra po teletu, to se ne isplati. Hrana je skupa, još ako se uračunaju i veterinarske potrebe. – napomenuo je Nedimović. Ministar se dotakao i teme malina, budući da smo i njih u velikim količinama izvozili, te napomenuo da su naše maline dosta slađe bile ranije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Happytv.rs
Foto; Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter