Izvor:
14.11.2019 u 08:46
0

DIPLOMATA DUŠKO LOPANDIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO!“: „Mini Šengen“ smeta samo Prištini! (FOTO)

Duško Lopandić, diplomata i stručnjak za evropsko pravo i regionalne odnose, bio je gost jutarnjeg programa „Dobro jutro Srbijo!“ te je istakao da Srbija treba da ima sa svima regionalnu saradnju, jer imamo kapacitete da pokrećemo razne inicijative u našu korist i tako bismo mogli da „stanemo na noge“.

– Činjenica je da je proces proširenja spor. Takođe činjenica je da je Zapadni Balkan najsporiji od svih. Ako poredimo zemlje istočne Evrope one su 10 godina ispred. Još uvek smo daleko od rešavanja problema sa Kosovom. Mi moramo da imamo regionalnu saradnju i ta regionalna saradnja treba da bude svuda prisutna. – napomenio je Lopandić i dodao da je "Mali Šengen" izričito dobra stvar za Srbiju, ali da se pojedini kosovski političari koji se ne slažu sa time tog stava zbog politike. – Moram napomenuti da je „Mali Šengen“ veoma pozitivna stvar, ekonomski prvenstveno i svi koji daju negativne iskaze u vezi toga, to je pretežno iz političkih razloga. Srbija uvek izlazi sa novim inicijativama. Sve što dolazi sa Balkana, što je pozitivno, a što nije politizacija, krnavi se – dodao je Duško Lopandić za jutarnji program Happy televizije.

Happytv.rs
Foto. Arhiva

Izv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter