Izvor:
28.02.2017 u 13:39
0

ŠIRI „TERORISTIČKU PROPAGANDU“? Turske vlasti uhapsile dopisnika nemačkog „Velta“

Turske vlasti uhapsile su novinara nemačkog dnevnika "Velt" Deniza Jučela, optuživši ga za širenje terorističe propagande, zbog podrške teroristickoj organizaciji i podsticanje javnosti na nasilje, izjavio je neimnovani svedok iz sudnice.

Vlasti su prvo pritvorile dopisnika "Velta" 14. februara nakon što je on izvestio o hakerskom napadu na privatni nalog elektronske pošte turskog ministra energetike Berata Albajarka.
Istanbulski sud je danas naložio Jučelu, koji ima dvojno tursko i nemačko državljanstvo, da suđenje čeka u zatvoru, izjavio je Rojtersu neimenovni svedok iz sudnice.

On je prvi nemački novinar koji je zatvoren od neuspelog pokušaja državnog udara u Turskoj, kada su se mediji našli na meti vlasti.

Tanjug
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter