Izvor:
18.05.2019 u 19:22
0

U SUBOTNJOJ EMISIJI „ELA ELA SHOW“ ZAKLJUČILI SMO: “ Žene su ljubomorne na svoje naslednice, a muškarci na svoje prethodnike!“

Naša večerašnja tema emisje "Ela ela show" bila je ljubomora. Naša voditeljka, Bojana Lazić, zajedno sa gostima razgovarala je o ljubomori. Otkrićemo da li je ljubomora znak ljubavi ili odraz nesigurnosti.

Gosti u prvom delu emisije bile su: književnica Anabela Basalo i voditeljka Sanja Ćulibrk.

Za nas je kuvala karatistkinja Tanja Petrović.

Da li je ljubomora znak ljubavi i ili odraz nesigurnosit? Da li je ona njčešća pretnja opstanku braka?ž

Sanja Ćulibrk je napravila jednu važnu razliku između ljubomore i zavisti.

Ljubomora me asocira na neko ružno osećanje. Da bi bilo ljubomore, mora postojati neka treća osoba. Zavist je neki širi pojam. Prosto mi se ne sviđa ni jedno ni drugo. Ja sam nekako operisana od tog osećanja. Gde ima ljubavi, mora imati malo i ljubomore. U redu je da je ima malo. Ja se bojim ljubomornih muškaraca, spremni su na sve.Žene su sujetne, loše je jer je to zasnovano samo na fizičkoj osnovi. Loši komentari nisu vezani samo za ljubomoru, treba to znati. – zaključuje Ćulibrk

Anabela Basalo ističe da je ljubomora sastavni deo ljubavi, ali da je "bolesna " ljubomora loša.

Ja jesam osetila ljubomoru na svojoj koži, a i bila sam ljubomorna. Inače, ne pravim scene, ali posle raskida došla sam ispred njegovog stana, dok je on došao sa drugom. Ljubomorni muškarci umeju čak i da pljuju po osobi koju vole.Žene su ljubomorne na svoje naslednice, a muškarci na svoje prethodnike.Najveću zavist bila je isključivo od ljudi koji moju knjigu nisu ni pročitali, a sudili su. Postoji i umišljena ljubomora, to je izraz neke nesigurnosti kod žene. Postoji i ona opravdana ljubomora, gde je pitanje zašto trpeti sve to. Ja nikada ne pišem o bolesnoj ljubomori, jer mislim da to nije deo ljubavi. – poručuje Basalo

Tanja Petrović nam sprema prženi pirinač sa povrćem i mesom, ovo je japanska hrana. Takođe i Tanja nam je govorila o ljubomori, konkretno, onoj u sportu:

Ljubomore ima i u sportu, samo što se ta ljubomora manifestuje na kraju u borbi. Ljubomora je vezana samo za ljubav, a zavist može da bude zbog materijalnih dobara. Kod nas u sportu sve se to rečava na takmičenju, tamo morate da budete prvi. Zavist nekada ume da hrani sujetu. – zaključuje Petrović.

I u drugom delu emisije govorimo o ljubomori.

Prvi put u javnosti o temi koja nije povezana sa automobilizmom govori urednik i voditelj Mladen Alvirović, a da li je ljubomora njegova noćna mora otkriva i pevač Dejan Jeknić.

Mladen Alvirović nam je govorio o ljubomori u svojoj profesiji, ali i na privatnom planu.

U poslu ima mnogo sujete, ali to je deo našeg posla. Ne postoji stroga podela koliko su ljubomorni muškarci, a koliko žene. To sve zavisi od sigurnosti osobe, mada video sam i osobe koje su izuzetno uspešne, a s druge strane sujetne. Sujeta ume da bude pokretač. Ljubomoran sam na ljude koje imaju vremena za svoju porodicu,za sebe… Ja imam sreću da imam ženu koja nije ljubomorna. Čovek koji je siguran u sebe i u svoje kvalitete nema problem s ljubomorom. Poverenje između muškarca i žene gradi se godinema – ističe Alvirović.

Dejan Jeknić poručuje da je umerena doza ljubomore karakteristična za ljubav. Govori nam i o tome kako je potrebno shvatiti njegov posao da ne bi bilo ljubomore.

Ja ljubomoru možda nisam osetio direktno, ali verovatno je svaka žena ljubomorna na muškarca koji noću luta. Svaka žena u sebi razmišlja da li je partner vara, šta radi. Kada pređe granicu, verovatno se završava razvodom braka. Većina razvoda je na estradi, ali sve to zavisi od čoveka i žene. Ako se to shvati da taj posao donosi boljitku porodice, onda ne bi trebalo da ima ljubomore. Potrebna je neka doza tolerancije, ali, mala ljubomora nije na odmet – završava Jeknić.

Novine smo prelistavali sa Draganom Janković iz Telegrafa, piscem Bogdanom Stevanovićem i modelom Tijanom Krstić.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhvia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter