Izvor:
26.10.2018 u 11:48
0

NAJUSPEŠNIJI SPORTISTI DEO „PRELA U NAŠEM SOKAKU“: Prvak tekvondoa u Srbiji ističe: „Želja mi je da budem još bolji!“

Tekvondo je Korejska borilačka veština i jedan od četiri borilačka sporta na olimpijskim igrama.

Tekvondo je udaračka veština koju odlikuju atraktivne nožne tehnike i brzina. Disciplina koja nam pokazuje načine jačanja našeg duha i životne energije, treniranjem našeg tela i uma.

Gost emisije "Prelo u našem sokaku" je trener reprezentacije Srbije i TK "Zmaj" iz Rume Bojan Krstić, koji je prilikom gostovanja rekao:

– Tekvando se u Srbiji pojavio tek `80 godina, a danas se sve više dece opredeljuje za ovu udaračku veštinu, najpre jer nije takmičarskog karaktera. Pre nego što krenu sa treniranjem tekvandoa, deca napre moraju da se neko vreme bave plivanjem i gimnastikom. Tekvando je odličan je za razvijanje motoričkih sposobnosti kod najmlađih – rekao je trener i predstavio jednog od svojih najboljih uičesnika.

Osamnaestogodišnji Stefan Marković iz Pećinaca prvak je Srbije u tekvandou, gostujući u emsiji na televiziji Hepi, otkrio je koliko je opasno baviti se ovim sportom:

– Ljubav prema borilačkim sportovima nasledio sam od oca Dragoslava, koji se svojevreno trenirao džudo. Bavljenje ovom veštinom nije nimalo opasno ukoliko se dobro zaštite. Do sada sam učestvovao na bezbroj takmičenja u Srbiji i inostanstvu. Na velikom medjunarodnom turniru u Nemačkoj (Sindelfingen) 2010. godine, iako sam bio najmladji učesnik osvojio sam treće mesto. Turnir je bio nezvanično Prvenstvo sveta. U svom uzrastu sam bio više puta prvak prvenstava Vojvodine i Srbije – rekao je uspešni sportista.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter