Izvor:
11.10.2019 u 10:32
0

HARMONIKAŠ KOJI JE OTKRIO CECU RAŽNATOVIĆ: „Ona je pravo BALKANSKO ČUDO!“

U emisiji „Glamur special“ gostovao je poznati i neprevaziđeni harmonikaš nekadašnje Jugoslavije, veliko ime koje je proslavilo mnoge naše zvezde sa estrade,a to je Mirko Kodić. Ovaj put muzike izabrao je po uzoru na svog oca, istaknutog muzičara, koji je u njemu prepoznao talenat i potencijalnog velikog harmonikaša.

– Obučavao sam tako i mlade nade koje su sada i moje kolege, vrsni muzičari ili su neki otišli i u pevače.

Tako sam jednog dana na Jadranu, boraveći u Crnoj Gori primetio jednu devojčicu koja je pevala tada pesme Šemsine,a ona je sada balkanska diva, Svetlana Ceca Ražnatović. Predložio sam je da snimi za RTS ploču, nisu hteli , jer je bila mnogo mlada, ali sam verovao u nju i zauzeo sam se. Napravio sam pesmu sa Docom Ivankovićem „Cvetak zanovetak“ i kada je pobedila s tom pesmom na Festivalu Ilidža postala je mlada pevačica o kojoj se pričalo. Bila je uporna posle toga, puna volje za uspehom, vežbala, pevala stalno. Svetlana, tada Veličković, već je išla hrabro putem uspeha.

Poznavao sam dobro i Arkana. Pamtim ga kao mog prijatelja, jer me je voleo kao osobu. Imao je ogromno poštovanje za mene i moj rad. Kad danas vidim Cecu vratim se 35 godina unazad, sada je pravo balkansko čudo, jedna dama i ona to dobro nosi. –

Happytv.rs
Foto: youtube/printscreen/

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter