MAJKA UKRADENOG DETETA RASUŽILA IZJAVOM: Želim da dokažem da je moje dete živo, pa da umrem! (FOTO) (VIDEO)

 

Priča o "nestalim" bebama može da se pronađe na svakom kontinentu. Na hiljade i hiljade roditelja ostalo je bez svoje dece širom sveta.

Gosti emisije "Posle ručka" na televiziji Hepi, pokušali su, što iz svog iskustva ali i pravnim savetima, pomognu majkama koje još uvek nisu pronašle svoju decu: 

Knjiga autorke Dragane Petrović, "Život na prodaju“ rađena je po istinitom događaju jedne majke kojoj je dete oteto u bolnici

- Knjiga je inspirisana istinitim događajem, nije sve kako je bilo u pravnom životu, jer sam dodala neke detalje da bi bilo dinamičnije... Neverovatno je na šta sam sve naišla kada sam radila istraživanja za ovu knjigu. Koliko se sve šablonski radi, rečenice koje odgovaraju tim mladim ženama („Vi ste mladi“), gotovo su identični od slučaja do slučaja - rekla je Petrović.

 

 

Dušica Lazić, jedna je od majki kojoj je pre 33 godine ukradena bebe, podelila je tužnu životnu priču podelila sa milionskim auditorijumom televizije Hepi: 

- Toga dana doktorka Ljubica me je pitala da li mi je dete umrlo, rekla sam da jeste. U mom slučaju isto pitanje, da li mi je dete umrlo, ponavljalo se mnogo puta kasnije. Porodila sam se, rodila dečaka, koji mi je prvi put dovedem u devet sati uveče. Nakon toga, videla sam ga još nekoliko puta, kako bih ga podojila. Rečeno mi je da mi je dete dobilo žuticu, zbog čega smo duže ostati u bolnici. Nakon nekoliko dana, pošto sam pušač, žena koja je sa mnom delila sobu i ja smo izašle da pušimo na terasi, koja je gledala na ulaz bolnice, kasno noću. U tom trenutku, naišao je žuti "mercedes", njemačkih tablica, a onda je doktorka je izašla u bolnicu sa detetom u ruci. Sećam se rečenice i dan dan: " Nikada Vam ovo nećemo zaboraviti!" -  pričala je gospođa Dušica svoju priču i dodaje: 

- Dan kasnije, sestra je ušla u sobu, ponovo me pitala da li sam žena kojoj je već umrla beba, potvrdila sam, a onda su mi saopštili da mi jedete umrlo. Setre i doktori su mi rekli što se pravim i kako već sve znam. Do pre nekoliko dana nisam dobila nijedan dokument, kojim bih mogla da potvrdim da sam ikada rađala - rekla je i pokazala rodni list koji je nedavno dobila po prvi put. 

 

 

 

Milena Janković dala je poučen savete za sve žene, koje još uvek nisu pronašlje svoju decu. 

- Možete se javiti udruženju na boj telefona 011/239-78-48 i tu se možete informisati o svemu, koja vam dokumentacija treba, kome da se obaratite.  Ja sam 15 godina živela u traumi da li je moje dete živo ili nije. Zdravstveni radnici to nikada ne bi radili, da nisu imali podršku države. Kada sam videla da se moj slučaj podudara sa slučajevima ostalih, počela sam da sumnja. Mislim da je zakon koji postoji o krađi beba, adekvatan, ali ne i ljudi koji rade u državnim institucijama. Otvoreno moram da pomene  pravnicu Kliničkog centra, koja nimalo ne pomaže u istrazi roditeljima. Imam jedan cilj, da dokažem da mi je dete živo pa da umrem - rekla je gospođa Janković. 

 

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Provodadžija
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Novajlije reality
13:55  Vesti
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Čađava mehana
21:00  Provodadžija
22:00  Sudbine
23:00  Novajlije reality