Izvor:
01.03.2019 u 10:32
0

U EMISIJI „POSLE RUČKA“ DOLAZIMO DO ZAKLJUČKA: Grip koji je pokosio Srbiju je jači od prethodnih, ili je naš imunutet oslabio? (FOTO,VIDEO)

Grip koji je pokosio Srbiju i sa sobom odneo mnoge živote, uznemirio je građane širom naše zemlje.

Gosti emisije "Posle ručka" dali su brojne odgovore na spornu temu, kao i to da li se ovaj grip razlikuje od ostalih, kako ojačati naš imuni sistem i tako dalje. .

Na današnju temu su: Prof. dr Branimir Nestorović, Mila Milićev, dr Predrag Nenadić i dr Svetlana Pejić Gerić.

– Naš organizam je baš pametan, dobro se pripremi za sve vrste virusa. Trebalo bi da radimo ono što nam priroda govori da radimo, moramo da osluškujemo naš organizam… Kada se razbolimo postajemo asocijalni, bole nas mišići, nismo gladni. Organizam nas sprema da se izborimo… Kada ne jedemo 5 dana, strahovito stimulišemo naš imunitet – rekao je Branimir Nestorović.

Da je priroda medicina u većini slučajeva dovoljna, praksa je do sada pokazala, a doktor Predrag Nenadić je pobornik iste:

– Lično dva puta dnevno uzimam čuvarkuću, kada je u sezoni, i ne pamtim kada sam se razboleo. Pored čuvarkuće u bobi protiv heliko bakterija, odličan je kupus. Pre antibiotika, upravo kupus se koristio kao antibiotik, a jedan je od najjeftinijih namirnica. Takođe, jabuke, banane, kelj, brokoli, đumbir, jabukovo sirće su odlične namirnice. Trebalo bi se okrenuti onome izvornom, odnosno, da osluškujemo svoj organizam. Mokraće takođe bitan idnikator mnogih bolesti – rekao je Nenadić, ali i dodao da li je supa, kojom nas hrane odmalena, efikasna u lećenju virusa:

– Dokazano je da začin, koji danas popularno nazivamo vegetom ili začinom C, sadrži sastojke koji su odlični protiv gripa. Ishrana je veoma značajna za imunitet, da smo se pravilno hranili i uzimali enzime od biljaka, mi danas ne bi imali problema sa imunitetom. – objasnio je doktor.

Kada je lečenje temeprature u pitanju, dokazano je da je dodatno "utopljavanje" organizma pogrešno, a evo šta na to kaže dr Svetlana Pejić Gerić:

– Za temeperaturu je najbolje tuširanje. Međutim, temepratura do 38 stepeni nije nikakav problem, ne treba spuštati temepraturu, obraćati se doktoru, ili kozumiraju sirup. Takođe. ne bi trebalo žuriti sa korišćenujem antibiotika, oni slabe imunitet, ulazimo u začarani krug. Recimo paracetamol nikako nije dobar lek protiv temeprature, uskoro će najverovatnije biti povučen iz prodaje – objasnila je doktorka Jenić Gerić.

Kako se boiti sa ešerihijom?

– Belim lukom, ali za nisu dovoljna tri ili četiri čena, već čitava glavica. Potrebno je raložiti njime mokraću,a za to je potrebna veća količina – odgovarao je doktor Nestorović na pitanja gledalaca, ali i objasnio kako se ophoditi prema hipohondrima:

– Svi hipohoidrici pate od nesanice, kad se naspavaju i smiri se depresija, dajem im đumbir, ašvagandu.. Morate sa njima da provedete mnogo vremena, ako im kažete da su zdravi, njihov mozak se zatvori. Gomila tih ljudi su u suštini veoma nesrećni – rekao je doktor.

Gosti emisije na televiziji Hepi došli su do zaključka da grip koji hara nije jači od prethodnih, već da nam je imunitet oslabio.

Detaljnije pogledajte u videu ispod:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter