Izvor:
15.03.2019 u 16:03
0

KO TRUJE DUHOVNO ZDRAVLJE NACIJE: Evo kako SEKTE planiraju da uništa naše društvo! (FOTO)

Emisija "Posle ručka" bavi se svim temam koje zanimaju

Tema današnje emisije glasi: Ko truje duhovno zdravlje nacije? Kako se boriti protiv zagađivača duhovnog zdravlja? Spisak trovača: seke droga, mediji, magija proroci, nadrilekari?

Sektolog Dimitrije Pastuović napravio je razliku između magije i vere:

– I magija i religija se bave duhovnošću, s tim što nas religija uči da volimo sve ljude ,a magija te uči da zavladaš, da mučiš sve ljude. Religija te uči da obožavaš Boga, a magija talisman, amajliju, da ne kažem đavola. Imao sam tu priliku da upoznam vudu sveštenicu. Mnogo sam razgovarao sa njom. Oni doživljavaju mrtvace kao vampire itd… Izvor vudu religije, iz nje iskače magija koja se naziva umbanda – objasnio je sektolog Dimitrije Pastuović.

Novinar Srećko Milovanović ne krije da se tokom svoje dugogosdišnje karijere susretao sa mnogim žrtvama sektaštkih organizacija, a sa milionskim auditorijom televizije Hepi je podalio jedan slučaj:

– Mi koji smo iz medija, imali smo prilike da se susrećemo sa mnogo mladih, koji su imali prilike da se susreću sa propagatorima sekti. Poznato je i da se blizu jedne škole u Beograda nalazi sedište "Crne ruže". Tu su imali nekoliko stanova iz kojih su delovali njihovi vojnici, ja ih zovem vojnici. Isto kao što je sotona pali anđeo, tako su i oni vrlo lepo obučeni. Dolaze iz vrlo finih porodica, uglednih. Jedan sektaš bio je iz jedne diplomatkse porodice, dete je imalo sve što se imati može, materijalno, ali ne i duhovno. Priznao mi je da je bio na jednoj "fensi" žurki, gde mu je organizator rekao da dođe na jednu posebnu žurku. Ukoliko ne ispuni zadatak koji mu je rečen, sledila je kazna koju nikada nije znao. Kazne su bile drugačije, najgora je izolacija iz grupe, psihičke muke, do kazne samoubistvom. Epilog je neverovatan, devojka koju je upoznao, izvukla ga je iz svega toga – rekao je novinar Milovanović.

Dr Milenko Bodin ispred Fakulteta za bezbednosti nadovezao se na pređašnji slučaj:

– Ovde imamo vema bitan društveni fenomen poimanja elite. Čuli smo na kakav način neko može da se regrutuje u ovakve zlokobne organizacije. Neko ko se pozove na neku vrstu elite… Kažu vam da ćete ući u uži krug elite, to je sve podvala za podvalom. To je sve jer nemamo društveni orijentir šta bi elita trebalo da bude. Najjače merilo je da se ne pozivamo na bilo kakve ideologije, već na kućno vaspitanje – objasnio je dr Bodin.

– "Bog na nebu, kralj na zemlji, domaćin u dom". Domaćinska Srbija je bila, sve do Drugog svetskog rata, stabilna, sada je u rasulu. Mi se još nismo povratili. Velika je zabluda da se svetu ne cene vrednosti o kojima govorimo. Monarhija i religiozno vaspitanje su i te kako zastupljeni. Da je dečko o kome smo pričali imao religiozno vaspitanje, ne bi mu se desilo da ima posla sa sektom. Porodica, društvo, mediji, svi su krivi – istakla je pravoslavni publicista Janja Todorović.

Zoran Luković je član Ruska federacija za praćenje sekti, koji je podelio izveštaje o stanju u Evropi:

– Rezlika je samo u izazovima koje socijala proizvodi, prisutne su one sekte koje baziraju svoje učenje na nekoj magiji. To je sve proisteklo iz naše podložnosti ka lakim rešenjima, prečicama, receptima za dugovečnost… Kod nas manje ima institucionalnih, ozbiljnih, sekti, poput "Saentologije" i "Moon"-a, jer nemamo ljudi koji mogu da plaćaju članstvo. Imamo povremene kampove koji se organizuju u našoj zemlji – objasnio je Luković.

Sektolog je na samom kraju istako vrlo bitnu suštinu:

– Porodica je osnovni stub društva koji oni pokušavaju da unište, kada se to desi, vrlo je lako sve ostalo uraditi. Svako je plen, nezaštićen plen. – objasnio je Pastuović.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter