Izvor:
09.05.2019 u 08:54
0

U DANAŠNJOJ EMISIJI „POSLE RUČKA“ ODGOVORILI SMO NA PITANJE: Kako da zaštitimo i sačuvamo sopstvenu decu! (VIDEO)


U današnjoj emisiji "Posle ručka" pričali smo sa našom harizmatičnom voditeljkom Jovanom Grgurević i gostima o ukradenim bebama.

Tema emisije: Otmica ili krađa, afera nestalih beba je najsurovija ikada u Srbiji. Osim toga, roditelji su u strahu zbog glasina o otmici dece po parkićima! Kako da zaštitimo i sačuvamo
sopstvenu decu?

Gosti u emisiji su: Mirjana Dragin, Milena Janković, Ana Pejić i Mila Alečković.

Nastavlja se serijal o ukradenim bebama, samo što će se danas pričati o odraslim ljudima, i danas ćemo pokrenuti potragu o tome da li su oni u opasnosti i gde je njihovo poreklo.


Ja sam se porodila 1982.godine u Novom Sadu, rodila sam devojčicu živu i zdravu, pokazali su mi je. Kada sam se porodila u to vreme se nije odmah znao pol deteta, ali sam ih ja pitala i rekli su mi da je devojčica. Ja sam videla kada su je okupali i prepovijali, i kasnije su mi je doneli i rekli da pogledam svoju bebu,ja sam odmah primetila da je beba živa i zdrava, onda su je odneli i više je nikada nisam videla. Ja sam znala jednu medicinsku sestru koja je tamo radila, ona je samo prošla pored mene i pitala me jesam li ja ta i ta, da bi sutra dan ona umrla u 9h, i onda su mi u 11h rekli da je beba preminula, i ta medicinska sestra se kasnije pojavila da mi kaže da ja ne plačem, da ja proklinjem dan kada mi se beba rodila jer je imala urođenu astmu, i da mi kaže da moja beba neće biti sahranjena nego će je staviti u teglu da se studenti obučavaju na njoj.Jedino što sebi nisam oprostila je to što nisam tražila svoje dete.- rekla je Mirjana, majka ukradene bebe.

Da li je moguće da se neko vodi kao biološki roditelj, ili dete, i koji je trenutak da se posumnja u sopstveno poreklo.

Koliko dece je ukradeno to ne znamo, ako sumnjate da ste ukradene, usvojena deca treba da urade nešto za sebe, potrudite se da saznate ko su vaši roditelji. Vi sa 15. Godina imate pravo da tražite svoje roditelje. Nije sve krivotvoreno, mi smo nekoj deci pronašli roditelje.Dete koje zna da je usvojeno, odmah kod matičara, tu mu piše da su ga roditelji usvojili.Svako usvojene dete u knjigama rođenih je dva puta upisano! Deca koja ne znaju da su usvojena, pridruže se nama, pa onda uradimo DNK.-rekla je Ana, iz udruženja nestalih beba.

Postoje razne priče gde ta deca završavaju, da oni prose po Italiji, ili su u luksuznim domovima, zašto su naša deca u tolikoj meri kradena?


Meni je ovo užasno da slušam, ta spaljivanja i sve ostalo. To je novina tehnološka i psihološka, otimanje beba je bila tajno, naravno vi se sada borite herojski da se taj kriminal zaustavi. Sada je ta perverzija još kriminalnija, da se otimanje starije dece radi se javno. Ljudi ne traže samo srpsku decu, ali srpska deca su najjeftinija. Nije kriv taj koji kupuje, nego taj koji prodaje. Novina je ta da oni više ne traže malu romsku decu koju su tražili, jer je cena romskog deteta 10.000e, to sam pitala ljude koji znaju, ne pričam ovo ja, ovaj užas govorim sa velikim naporom, ali te činjenica sam saznala. A cena belog deteta, ako je u pitanju 50.000e to su bogati parovi, ako je 200.000e ili 300.000e onda je to sekta, ako je 500.000e onda su to ovi koji žrtvuju decu. rekla je Mila, psiholog.


Kad su meni rekli da je moja beba umrla, ja sam rekla da hoću da je vidim, i ponesem kući i da je sahranim, onda su mi dali inekciju, i ja sam se uspavala, ali kad god se probudim ja pričam da hoću da vodim bebu kući, oni mi opet daju inekciju, i onda je došao moj muž i njemu su rekli da sam ja na samrti, ali da bude srećan jer ću bar ja preživeti, kad već beba nije mogla. Mi u udruženju stalno dobijamo pisma, to su užasne situacije kroz koje žene prolaze. Kako je moguće da i dalje, posle toliko godina lekari pričaju iste rečeni ženama, da će oni sahraniti decu, do sada nema dokaz da je bolnica sahranila bilo koje dete. -rekla je Milena, advokat i takođe majka ukradene bebe.

Happytv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter