Izvor:
26.06.2019 u 01:39
0

DA LI SU ŽENE SEBI ISKOPALE JAMU TRAŽEĆI RAVNOPRAVNOST U DRUŠTVU: „Pravi muškarci su iščezli kao dinosaurusi, tolika je nestašica pravih muškaraca, mi smo postale muškarače“!

U emisiji Posle ručka sa Jovanom Grgurević razgovarali smo na temu ravnopravnosti polova i šta je ženama to donelo.

Kome je palo na pamet da muškarci i žene treba da budu jednaki? Ko nosi pantalone kad stignu računi? Gde ženama stvarno nije mesto?

Gosti: Đorđe Pavlov – maneken, Nada Obrić – pevačica, Tanja Božić – psiholog, Jasmina Ana – Tv voditelj i pisac

Šta smo ovim postigle, da li smo sebi jamu iskopale?

– Pravi muškarci su iščezli kao dinosaurusi, tolika je nestašica pravih muškaraca, mi smo postale muškarače i to je tako. Takva retkost je da ga videte, može po planinama da ih tražite.

Kako izgleda ostvarena žena?

– Otac nas je vaspitavao da budemo samostalne, sesrta i ja smo sa osamnaest položile vožnju, nisam imala potrebu da me neko vozi i to mi je bilo nezamislivo…nikada nisam maštala da se udam niti sebe videla u beloj venčanici ali na kraju se to dogodilo…i maštam, moje mišljenje, svaka žena mora makar jednom da se uda. – rekla je Jasmina Ana.

Da li ste baš hteli da postanete takvi kakvi jeste?

– Sebe sam zamišljala baš ovaku, maštala sam da se udam i da budem u braku, da imam srećnu porodicu sa čovekom koga volim. Jednu svadbu u Zvorniku sam preplakala, preosetljiva sam za ženske svadbe, pa sam se valjda i dva puta zato udala. Jesam za brak, grozim se ovih vremena, sve smo uradili da se uništi institucija braka, dobili smo to što jesmo…zato imamo devojku koja ne zna jaje da skuvam, ne zna ni ko joj je muž ni ša radi niti čime se bavi. Mi smo htele da budemo glavne, eleminisale smo svojim ponašanjem fine i dobre momke od nas. Radila sam čitavog života i usput gajila decu, ali mora da se odvoji porodica i deca od profesije – rekla je Nada.

Šta je ženstveno?

– Mi doživljamo ljude na svoj način, neko voli njanjave, neko uspešne žene…meni je enregija važna, ako smo se tu pogodili i u seksu, onda možemo da organizujemo druženje Ne volim žene džambase. Žene vole neotesane romantičare, volite da se udate ali još više da u nekom trenutku ostavite tog muža. – rekao je Đorđe.

Šta muškarac mora da obezbedi a da ženama tu nije mesto?

– Muškarac bi trebalo da ženu učini srećnom, da li će to biti da radi i donosi puno para ili će pomagati žene u kuvanju, spremanju sa decom, to je ključ. Ako je ona srećna po difoltu će biti i on. Pravila za to ne postoje, uzajamna energija, seks kao koren svega, poštovanje. Strast prođe posle nekog vremena, seks ostane u nekom drugom obliku se sve ispoljava ali to poštovanje ostaje.

– Neko povuče nogu neko ujutru kuva kafu to bude muž, ona bude zahvalna pa napravi doručak. Suština stvari je da sve bude otvoreno a ne da podrazumevamo, da se uvek zahvalimo za nešto. Što biste vi kuvali kafu dvadeset godina a ja da ne znam ni hvala da kažem niti da poštujem to – rekla je Tanja Božić.

Šta kada dođe do bolesti, da li u tom trenucima nalaze ljubavnika?

– Najbolji prijatelj…zavisi šta očekujemo od braka. Ako ulazimo sa uverenjem, da je brak borba, da će nas očekivati nešto strašno i ružno, takav će i biti. Ako uđemo sa idejom da ti je najbolji prijatelj, tako ćeš se i postaviti ali i on prema tebi, ali tu je i seks sa druge strane. Počinje veze, do treće godine traje faza zaljubljenosti i seks je dobar. Koliko god da je dobar, malo pričamo o njemu, meni parovi kada dođu u ordinaciju malo žele da govore o tome. Može biti vid sporta, može biti sado-mazohistički oblik seksa, onda dođe dete koje remeti dinamiku, najveći procenat prevare u braku je do prve godine malog deteta, kada je beba jako mala. Kada je dobra emocija a seks isto, tada retko dolazi do ispada. Kada dođe do problema, tada parovi neće prebacivati krivicu jedan na drugog, vodiće ljubav a onda će da porazgovaraju o načinu kako da reše problem – rekla je psiholog.

Happytv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter