Izvor:
05.09.2019 u 07:30
0

POSTOJI NEŠTO U NAMA SRBIMA: Ima stvari o kojima se teško priča, ali se ne zaboravlja! (VIDEO)

Još dva sjajna gosta u emisiji „Posle ručka“ bili su Vidosav Kovačević, general-major Vojske Srbije i Vlade Radulović, vojno politički komentator, koji su napomenuli da će se tragovi zločina nad našim narodom večito skrivati i da Srbija sama, kao jedna poštena država, treba slaviti pobedu nad fašizmom, te 1945. Godine.

– Oni čiji su preci započeli Drugi svetski rat, sada pokušavaju da ga nastave na neki način. Ove godine uspeli su da nas povuku na margine. Od obeležavanja 100 godina od Prvog svetskog rata u Parizu, do današnjeg obeležavanja kraja Drugog svetskog rata u Poljskoj. A igrali smo u svakom ratu bitne uloge. Večito će se sakrivati tragovi zločina koji su činjeni nad Srbima. Naša zemlja treba da slavi pobedu nad fašizmom 1945. godine. Za nas, to znači osobođenje, olakšanje. Smatram da nešto ima u nama Srbima, kada se godinama, pa i dan danas oko nas i naše teritorije bore – izjavio je Vidosav Kovačević za program Hepi televizije.

Svakako treba da se napomene to kako moramo da prenosimo sa generacije na generaciju svaku priču iz istorije našoj deci, koja je ostavila ožiljak na Srbiju.

– Nakon obeležavanja primirja u Francuskoj, sve je počelo. Činjenica je da najviše kritika u Evropskoj uniji i NATO-u, dolazi od strrane Baltika, pa i od Poljske. Na Kosovo retko ko ide. Život je nešto sasvim drugo od onoga što mi zamislimo da jeste. Postoje stvari o kojima se teško priča, kao što su pomenuti zločini. Ja sam siguran da će moje dete znati za manastire na Kosovu i Metohiji, kao i istoriju ove države. Ali ona će znati to, zato što ja želim tako. Pitanje je koliko će buduće generacije biti upućene u našu istoriju. Ako mi sami sebe ne volimo, niko nas neće voleti. U današnje vreme, nema odvajanja politike od vojske. U ovakvoj situaciji, možemo zaključiti da je politika dobro umešala svoje prste – poručio je Vlade Radulović, vojno politički komentator.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter