AMERIKANCI ŽELE BALKAN: Očigledno da ne postoji mogućnost za kompromis! (FOTO)

 

Voditelj Vanja Bulić ugostio je sjajne goste i razgovarao o trenutno aktuelnoj temi u Srbiji. Gosti su bili Jovan Deretić profesor istorije, Ilija Životić savetnik za bezbednost, Dejan Miletić  profesor na FON-u, Darko Obradović ispred instituta za međunarodnu bezbednosti Nedžad Behljulji vlasnik TV Spektar.  

 

O pitanjima da li je moguće pronaći rešenje i kompromis oko Kosova i Metohije istoričar Jovam Deretić objasnio je da je Albancima jedini cilj da se reše svakog Srbina sa te teritorije. 

- Pošto nema mogućnosti za kompromis, Albanci nastoje da unište i poslednjeg Srbina na Kosovu, da li ubistvom ili progonom, a to se vrši svaki dan dole. Dok su Albanci u Srbiji oni imaju građanska prava i sve im je dozvoljeno, a nama, Srbima, na našoj teritoriji zabranjuju neke stvari, nečuveno! Mi smo u situaciji u kojoj nema rešenja, jer se traži i više od Kosova, preševska dolina, pa sve do Niša. Mislim da će u skorije vreme doći do ratnog sukoba.

 

On je dodao da Amerikanci igraju veoma mudro i da znaju jedan korak unapred u politici. Oni imaju veliki uticaj po pitanju Kosova, te nastoje da čitavo Balkansko poluostrvo pod svoje stave.

- Amerika je oduvek želela da ima Balkansko poluostrvo pod svojom vlašću. Živeo sam i sarađivao sa Amerikanicma, i znao sam šta svako misli o Srbiji i balkansom poluostrvom. Ključno i strateško mesto Evrope – Balkan. Mi smo oduvek bili sami, Rusija je bila na strani Nato pakta, te se Amerika slagala sa time da Srbija bude bombardovana. Promenilo se stanje na svetskom noviu, sada je Rusija oživela i vrlo glasno sada govore da zajedno sa Srbima brane Kosovo. Šiptari ne žele kompromis, nikakav! Kada to kažem, mislim i na šiptare u Albaniji i na šiptare na Kosovu - naveo je profesor Deretić za Hepi TV.

 

 

Happytv.rs
Foto. arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Parovi - Ispovesti
04:30  Rano jutro