Izvor:
25.09.2019 u 17:31
0

JELENA PAVLOVIĆ ZA EMISIJU „POSLE RUČKA“: „Društvo NE SME ispaštati zbog lošeg sistema!“ (FOTO)

U današnjoj emisiji ""Posle ručka" pričali smo o bolnoj društvenoj temi, koja nikako ne zaslužuje da bude prećutana. Gosti su bili Jovan Repović -Udruženje “Krov nad glavom”, Jelena Pavlović – Advokat udruženja zaduženih u švajcarcima CHF Srbije, Tatjana Aničić-predmet napada za iseljenje, Vujadin Masnikosa – Javni izvršitelj. Filip Blagojević – Advokat.

Jelena Pavlović, advokatica, objasnila je sa profesionalnog aspekta ovu temu te približila građanima trenutnu situaciju u kojoj se nalazi slučaj sa sudovima i izvršiteljima.

– Ko ima dugoročan kredit a potpisao je konverziju dolazi do toga kao da je uzeo u evrima, te mu se ne oduzima glavnica. Ne možemo državu svesti na seminare, sastanke…mora se poštovati hijararhija. Izvršenja su brzine mlaznjaka. U Srbiji se najveći broj izvršenja dostavlja fiktivnim putem. Ja nisam ni zastupnik poverilaca ni dužnika. Želim da se priča o ovakvim temama. Meni je do toga da se priča o zakonu, sudskim postupcima, pravima. U našoj državi to ništa ne funkcioniše kako treba i nadam se da ćemo uspeti da svedemo državu na to da bude pravna i uz poštovanje svega.

Advokatica je zaključila da imamo jako slab sistem kada su prava građana u pitanju, te je javno izrazila nezadovoljstvo takvim stanjem u državi.

Imali smo nekada vrlo loš i slab sistem izvršenja, čini mi se da je to i danas slučaj. Imamo parnični sud koji je sve lošiji te zakazuju na suđenje do godinu dana. Ja nisam neko ko smatra da dug ne treba da se plati, ali smatram da postoje stavari koje su sporne. Novi zakon je usavršio da se prodaja izvrši lagano, bez problema. Novi zakon je donet ekspresno, te sam naknadno saznala da je advokatska komora učestvovala u svemu tome. On će biti menjan sigurno.

Happytv.rs
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter