Izvor:
03.10.2019 u 13:23
0

NOVINAR PREDRAG JEREMIĆ O BIZNISU TRGOVINE DROGOM: Strane službe godinama kontrolišu situaciju na Balkanu! (VIDEO)

Gost emisije "Posle ručka" bio je eminentni novinar Predrag Jeremić. On je opisao kako je izgledao posao novinara u periodu devedesetih godina prošlog veka u Srbiji i detaljno opisao sa kakvim se sve situacijama susretao vezanim za trgovinu drogom i kriminal na ulicama Beograda.

– Drugačija su sredstva i metode sada u novinarstvu u odnosu na period kada sam ja počinjao da se bavim tim poslom. Crna hronika je isplivala u prvi plan, dok ranije nije išla na naslovnu stranu. Sada su to fotografije sa lica mesta koje se objavljuju udarno da bi se proizvod prodao na tržištu. Televizija i štampa stalno objavljuju vesti tipa sin ubio majku, brat ubio setstru i slično. Naša država je postala raskršće zbog svog geopolitičkog položaja. Do početka devedesetih to nije bio glavni biznis u koji smo se mi uključili kasnije – rekao je Predrag Jeremić.

O uticaju stranih službi na posao trgovine narkoticima Jeremić je rekao da je uvek postojao i da se nijedan veliki posao nije završavao mimo velikih igrača.

– Ne mogu da se dogode veliki transporti a da za to ne znaju strane obaveštajne službe. Isto važi i za domaće obaveštajne službe. Sećamo se akcije "Sablja" u kojoj je uhapšeno 12000 ljudi, što je imalo posledica za trgovinu drogom. To je značilo da je dobar broj narkomana u Srbiji ostao bez svoje dnevne doze robe. Rečeno je da su razbijeni svi kanali trgovine. Posao je nastavljen što znači da je to nešto što ne zavisi od grupice iz Beograda, Zagreba ili Albanije. Protok droge se kontroliše iz mnogo jačih centara moći. Svetska mafija, ma koliko bila jaka, ne može aminovati poslove bez zelenog svetla obaveštajnih službi. Američki senat zna šta se sve dešava, a isto važi i za engleske obaveštajne službe. Englezi nama ovde sto godina kroje kapu i sudbinu i na kraju uvek mi stradamo – istakao je Jeremić.

Kanali protoka droge su različiti ali su uvek povezani sa Srbijom zbog dobrog geopolitičkog položaja naše države.

– Mi danas imamo rute od Južne Amerike do Drača, Skadra, Bara pa sve do baze Bonstil na Kosovu. Naši kriminalci su za to vreme umirali sa sto ili dvesta maraka u džepu. Imao sam kontakta sa žestokim momcija i oni su mi rekli da je trgovina drogom proklet posao. Kažu pre bi uradili pljačku ili ubistvo nego trgovinu drogom. Čuvena je scena sa Senjaka tokom devedesetih u baru "Kafe Kafe" kada je ispred lokala stao patrolni kec policije. Voždovačka grupa, od kojih većina danas nije među živima. Oni su izašli iz kafića i iz bahatosti počeli da skaču po kecu, dok su policajci sedeli u kolima unezvereni sa sve pendrecima i pištoljima. Policajci su počeli da rade obezbeđenje na splavovima. Inspektor Bižić mi je to najbolje objasnio kada mi je rekao da je kvalitet jednog inspektora u tome koliko ima veza u policiji, sada inspektori rade za te ljude sa ulice – zaključio je Predrag Jeremić gostujući na Happy televiziji.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter