VIŠNJA MILIVOJEVIĆ IZ CENTRA ZA SOCIJALNI RAD: Postoje usvojiteljske porodice koje su pokazale veliko srce! (FOTO)

Gošća emisije "Posle ručka" bila je Višnja Milivojević iz Centra za socijalni rad. U razgovoru sa Vanjom Bulićem ona je otkrila kako izgleda proces usvajanja jednog deteta.

- Ljudi obično imaju predrasude i misle da to mora biti mala beba i određene nacionalnosti. Želja usvajača najčešće je da bude potpuno zdravo ali negde postoje prepreke u smislu da deca koja su za usvajanje često nisu najzdravija. Ali naša želja jeste da se taj paket proširi mogućnostima ako te smetnje nisu velike. To je nešto što pokazuje širinu te osobe da prihvati ono što negde nije zamišljao kao svoje idealno dete. Jednak je stav prema muškoj i ženskoj deci - rekla je Višnja Milivojević.

Centar za socijalni rad pomogao je mnogim porodicama, a jednu od najdirljivijih priča Višnja Milivojević je podelila i sa gledaocima Happy televizije.

- Ovo je bila situacija da je dete imalo lošu naslednu osnovu. Majka je imala retardaciju, otac je bio psihijatrijski bolesnik. Dete je imalo male šanse da nađe usvojitelje. Pojavili su se usvojitelji romske nacionalnosti i rekli su "mi smo dosta puta bili diskriminisani i mi ne želimo da diskriminišemo ovo dete" i usvojili su ga. Devojčica je imala i razvojne teškoće, oni su je vodili kod logopeda, kod defektologa i ona sada savršeno funkcioniše - zaključila je Višnja Milivojević
Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro