Izvor:
27.09.2017 u 20:47
0

U EMISIJI „POSLE RUČKA“ PITAMO: Zbog čega je zabranjeno biti gojazan i zašto omalovažavamo debele ljude?

Danas u emisiji "POSLE RUČKA" pitamo: Zbog čega je ZABRANJENO biti gojazan? Zašto omalovažavamo debele ljude?

U Srbiji, prema istraživanjima svaka peta osoba je gojazna, 57 odsto muškaraca i 68 odsto žena i to najviše u južnoj i istočnoj Srbiji. Prevalencija gojaznosti najniža je u Beogradu, najviša u južnoj Srbiji.

Ono sto zabrinjava je to da epidemija gojaznosti u Srbiji još nije dostigla vrhunac, te da se drastičan porast očekuje do 2050. godine.

Međutim, cak i ako nema zdravstvenog, gojaznost predstavlja i socijalni problem.Gojazni ljudi,često su neprihvaćeni,pa zato teže uspostavljaju i prijateljske i ljubavne odnose.

Ipak, postoje i oni koji se i uprkos višku kilograma odlično osećaju u sopstvenoj koži, odbijaju dijete i ne zanima ih trend mršavljenja. Njihov jedini problem izgleda predstavlja kupovina garderobe koja nije prilagođena svakom kupcu.

Koliko je teško opstati danas kada smo uspešni samo ako zadovoljavamo nametnute standarde?

O ovoj i sličnim temama voditelji Vanja Bulić i Jovana Grgurević razgovaraće sa gostima – Goga Sekulić, Tea Teirović, Ljiljana Bajić Bibić i Lea Milić.

Gledajte emisiju "POSLE RUČKA" u 16 časova.

happytv.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter