Izvor:
13.03.2018 u 22:16
0

SLUČAJU UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ DOŠAO KRAJ? Eminentni stručnjaci izneli svoje stavove o ubistvu decenije!

U emisije "Posle ručka" na televiziji Hepi povelo se pitanje o potencionalnom kraju istrage za ubistvo koje je podiglo Srbiju na noge.

Na pitanje "Da li je misteriji ubistva Jelene Marjanović došao kraj?", odgovarali su gosti voditelja Vanje Bulića: Nenad Šipka, dr Ljubiša Božić, advokat Nebojša Milosavljević i novinar "Srpskog Telegrafa" Borko Pašanski.

Sudski veštak dr Ljubiša Božić prokomentarisao je slučaj koji je godinu dana unazad potresao Srbiju:

– On je nju zadnji živu vudeo, prvo to, zatim koincidencija da su pronađeni tragovi krvi u automobili itd. Sve to stvarao osnovanu sumnju da on, možda nije ubica, ali je bio u kontaktu sa žrtvom. Vreme za koje će jedan slučaj biti rešen zavisi od slučaja do slučaja, tu ne postoji matematika. Ne poatoji savršen zločin – rekao je Božić.

Sudski veštak Nenad Šipka analizirao je slučaj i skrenuo pažnju na detalje zbog kojih je proces sitrage znatno usporen;

– Ovde se prerano prenelo težišta sa "gde" na "ko", mesto ubistva može da kaže mnogo toga. Prva greška je bila što Jje elenino telo stavljeno direktno na travu, nije stavljena na plastičnu podlogu, da bi se sačuvali mikrotragovi. Zatim, tužilac i policija nisu znali za jeleninu kosa koja je čuvana. a to je sada glavni dokaz. To se dešava jer je procedura iz 19. i 20. veka prenesena u 21. vek. Mi tvrdimo da se događaj nije desio na nasipu, uskoro će javnost saznati više o tome – objašnjava veštak.

Prema mišljenju advokata Nebojše Milosavljevića, ključ problema leži u našem društvu:

– Mi kao društvo nismo dali mnogo dobar odgovor, sve zakonske mere su dosta grube, treba nam rafinisanost. Od skoro je počeo da funkcioniše novi zakon, ali njemu treba vremena da zaživi, treba da se radi na tome – objasnio je Milosavljević.

Novinar "Srpskog Telegrafa" Borko Pašanski, podelio je sa širokim auditorijumom Hepi televiziju priči iz ćelije, u kojoj boravi osumnjičeni za ubistvo supruge:

– Zoran Marjanović, Marko Nikolić i jedan gospodin iz Mladenovca dele zajedno ćeliju, jedan od njih rešio je da podeli deo razgovora sa Zoranom. Naime, Marjanović je uveren je da će iz celog slučaja izaći kao nevin i sve vreme ponavlja da mu je žao male Jane – rekao je novinar.

Blizak prijatelj Jelene Marijanović u kratkim crtama objasnio je kako je izgledao odnos Jelene i Zorana:

– Uglavnom su išli svuda zajedno. Ukoliko nisu zajedno zvao ju je po nekoliko puta, to svi znaju, ona je tako navikla da živi. Dolazilo joj je nekoliko puta da digne ruke od svega, ali nije želela zbog male Jane. Sa svekrom je imala okršaje, do fizičkih granica. Kasnije bi bili u dobrim odnosima. Bila je divna osoba i fantastična majka, ostalo sve su sporedne stvari – rekao je prijatelj, koji je želeo da ostane anoniman.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter