Izvor:
24.03.2018 u 22:19
0

DA SE NE ZABORAVI U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Srbija i 19 godina posle bombardovanja ne zna tačan broj žrtava! (foto)

Tema u emisiji "Posle ručaka" je Srbija 1999. godine i Srbija danas 19 godina kasnije.

Komentarisanje ove teme koja je i dan danas aktuelna kao i pre 19 godina započeo je dr Vojislav Šešelj.

-Zapad je hteo da ubije nama nacionalnu svest. Oni su hteli da iz Srbije izvuku sve što mogu. Njima nije odgovaralo da mi budemo jak faktor na Balkanu, zapad u nama vidi male Ruse. Nikada nisam bio pristalica referenduma jer je to manipulativno sredstvo. Ja lično ne verujem u referendum, sa njim postoji opasnost da nas neko izmanipuliše. Ja ne verujem da novac može da promeni nešto po pitanju strateškog interesa. Ne postoji taj novac kojim mi možemo da privolimo Ameriku. Svi vole Srbe ako im Srbi daju pare. Nije da Milošević nije lobirao, on je hteo da podiđe Americi ali nije uspeo. Svaki državnik ne zaslužuje spomenik. Samo poneki koji je se istakao. Imali smo mnogo Predsednika posle Miloševića i niko ne spominje spomenik i ne zaslužuje ga. Posle Miloševića sve su gori i gori. Milošević je imao i dobre stane ali i loše, ali ono što je on uradio u Hagu za 5 godina koje je proveo tamo. Borio se za Srbiju "poginuo" je i to zaslužuje spomeni. Istorija će pokazati.Kod Miloševića je ostalo delo- zaključio je.

Boris Malagurski reditelj i pisac je imao i svoj stav o pomenutoj temi.

-Zapad je hteo da razbije Jugoslovensku ekonomiju. Mi treba da se okrenemo zemljama kao što su Rusija, Kina, Indija a Amerika i Britanijanikada nisu ni želelel da podržavaju zemlje Balkana.Makedonija je primer, ona je uradila sve što je zapad hteo i uveli su Albanski jezik i opet im je država pod znakom pitanja. Mi još živimo sa svešću da će istina i pravda pobediti. Lobiranje podrazumeva strategiju.Generalno mi kao društvo se nismo suočili sa problemima. Mi ne cenimo funkciju predsednika. Ekonomija je srž svega, koren leži u ekonomiji. Miloševićev govor na Gazimestanu je govor o ekonomiji a svi su ga shvatili kao huškački govor. Globalni trend je da briše istorija-

Gosti su zaključili da se ni posle 19 godina od bombardovanja ne zna tačan broj žrtava koji je stradao braneći svoju otadžbinu. I napomenuli su da ne treba to da se zaboravi. Treba da se mladi ljudi koji nisu stasali kada su se ove užasne stvari događale da se podsete.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter