Izvor:
03.04.2018 u 22:37
0

Stručnjaci u emisiji „POSLE RUČKA“ otkrivaju kako se suprotstaviti nasilju u porodici: Najbitnije je ne pokazati strah!

Današnja tema u emisiji "Posle ručka" odnosi se na temu muško-ženskih odnosa:

Zbog čega se problemi supružnika ne rešavaju mirnim putem?

Da li deca moraju biti svedoci nasilja u porodici?

Kako preživeti razvod i rastanak?

Gosti u studiju komentarisali su na ovu temu:

– Da smo zapravo svi mi na ovoj zemaljskoj kugli isti, svi mi volimo i patimo. Isto tako ne možemo ni da osudimo osobu koja je odlučila da nas napusti, jer je pronašla drugog partnera. Život nema pravila, a običaji kojima smo priklonjeni mogu stvoriti neku normu ponašanja. -izjavio je adbokat Nebojša Milosavljević.

Zatim su se masovno uključivale gledateljke, koje su se pronašle u našoj današnjoj temi i sa nama podelile svoja bolna iskustva.

– Najvažnije je ne pokazati strah – započela je naša gledateljka.

– Moj suprug bio je duplo veći i jači od mene, ali ja sam se odvažila da mu uzvratim, i to je bio poslednji put da je digao ruku na mene. Mogla sam da odem, ali nisam htela da napravim mesto drugoj osobi.

Zatim je priznala da je nastavila da bude sa suprugom u braku, kao i da je on i dan danas ne poštuje, njen glavni cilj bio je izboriti se za decu: – iškolavala sam ih i zaposlila.

Međutim, ova žena potvrdila je da nema svoj život, a zatim priznala da je svesna, da ukoliko bi ona pronašla drugog muškarca, njenom suprugu svakako ne bi bilo pravo.

– Dakle zaključili smo da uprkost svemu, on živi svoj život, a ona ipak ne. Cela koncepcija njenog života svodi se na to da čini drugima, svoj život ona živi kroz druge, i svesno se žrvovala za svoju decu.

Pored toga što smo smo majke, mi smo i živa bića koja imaju potrebu da budu emotivno ispunjena sa izabranim partnerima. Prema tome postoji razlika između izbora slobode. – poručila je naša gošća.

Potom su nastavile da se uključiju gledateljke sa sličnim problemima:

– Ostala sam udovica u 7. mesecu trudnoće. Da me je muž psihički ponizio time što je imao još jednu ženu, saznala sam tek kasnije. Danas kada mi je dete napunilo petnaest godina ja osećam prema njemu strašnu ambivalentnost i u meni se javlja netrpeljivost. – izjavila je očajno gledateljka kojoj je došlo glave da služi sve ove godine.

Osimo toga i naš gost Dejan Stojanović preživeo je torturu od strane žene i tašte i priznao da je bio žrtva državnih institucija:

– Ja sam bio žrtva državnih institucija, a moji problemi počeli su nakon razvoda sa ženom. Ubrzo je usledilo i nasilje od strane žene i tašte. Žena je kažnjavala dete ako ne uradi domaći zadatak, tako što je dete spavalo na podu i bilo bez hrane. Zatim je sa osam godina pobeglo kod mene. – izjavio je naš gost.

Ono što je izvesno, jeste da je razvod veliki stres za porodicu. Osim toga postoje brojne situacije u kojima ne možete čekati mirno razrešenje, već se morate boriti svim silama, bez obzira da li odlučite da se razvedete ili ne. Šta god vi odlučili, neminovno je da će se to odraziti na vaše dete. Upravo vi ste ti koji treba da procenite šta će za vas i vaše dete biti manje bolnije i u dugoročnijem smislu bolje.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter