Izvor:
27.06.2018 u 15:07
0

Slučaj ubijene pevačice Jelene Marjanović: Šta smo do sada saznali, ko je sve upleten, hoće li se ikada pronaći zločinac?

Zločin koji potresa Srbiju već pune dve godine, ubistvo pevačice Ječlene Marjanović, još uvek nije razjašnjeno.

Njen suprug Zoran Marjanović u pritvoru je već devet meseci kao jedini osumnjičeni za zločin ali još nema presude.

Na osnovu dosadašnjih prikupljenih dokaza sve je ukazivalo na to da je suprug ubio ženu. Njihova zajednička ćerka Jana koja se tada našla na nasipu zajedno sa roditeljima ključni je svedok ubistva. Iskaz koji je dala u tužilaštvu išao je u korist njenog oca i kako pišu mediji izjavila je da on nije kriv, da nije ubio Jelenu.

Gosti u emisji "Posle ručka" danas razgovaraju na temu zašto se sa slučajam ubistva na neki način stalo,i zašto je istraga ponovo na početku?

Zašto se kriju neke stvari za javanost a pričaju po kuloarima? Koja su to saznanja obirila Zoranovu optužnicu i zadržala ga u pritvoru?

Advokati Rade Todorović i Nebojša Milosavljević dali su svoje viđenje celog slučaju na osnovu dosadašnjih dokaza i skaza u celom postupku.

On je tu trenutno gubitnik u jednom delu, taj deo je psiha. To je taj jedan vremenski period da si nešto učinio ali se ne sećaš, to postoji u praksi da ima prekid filma. Šta ćemo sa onim delom gde ona peva sa modricom na oku a suprug je plaća. Postoji mogućnost da se čovek ne seća da je to uradio – rekao je advokat Rade Todorović

Za ove dve godine kako se desilo ubistvo mi profesionalci možemo da naslutimo o čemu se ovde radi. Javnost je već okrivila Zorana Marjanovića i većina misli da je on počinilac ovog gnusnog dela. Mislim da tužilaštvo veoma korektno radi, da policija veoma korektno radi, apelacioni sud isto. Slučaj male Jane daje anglosaksonsko pravo a to je da su velika ovlašćenja data državnom tužilaštvu da on vodi postupak. Međutim videli smo što je veoma dobro primetio apelacioni sud predlog odbrane da se sasluša maloletno dete Jana koje je oštećeno u ovom postupku i zašto te izjave nisu verifikovane od strane tužilaštva. Zašto ona pre devet meseci nije dala iskaz ako svi kažu da je ona procesno sposobna da da iskaz. Uskraćivanje njenog iskaza na sam način krši pravo odbrane. To je vrlo lepo primetio apelacioni sud koji je vratio optužnicu na doradu. Tužilac je onda izneo taj dokaz koji je morao da iznese mnogo ranije. U istražnom postupku sud tužilaštvo ne utvrđuje istinu, već otklanja neodumice a istinu jedino može da utrvdi sud kada optužnica stane na pravnu stranu u ovoj fazi postupka on samo stvara uslove i opravdanje da se optužnica podigne – rekao je Milosavljević.

Da li je moguće da se detetu koje je tada imalo četiri ili pet godina sada uzima izjava kada ima sedam jer je bilo pod uticajem porodice osumnjičenog. Koliko je ona zaista relevantan svedok u ovom slučaju, obzirom da je sama porodica Zorana Marjanovića sama po sebi na neki način čudna. Žive dosta povučenim životom a iskoristili su pravo davanja iskaza najbližih srodnika u ovom slučaju. Na osnovu povreda koje su zadate Jeleni baca sumnja i na to da nije jedan akter uključen u ubistvo.

Postoje stručnjaci psiholozi koji mogu da procene da li je dete sposobno da da iskaz pred sudom. Ako stručnjaci procene da je dete psihički zdravo, ne možemo mi da kažemo da nije sposobna. Ona je ključni svedok, zadnja je videla svoju živu majku, relevantni svedok koji može da potvrdi neke činjenice. Odluka apelacionog suda je na mestu i advokata odbrane. Stojim iza toga da se ovde radi o organizovanom zločinu, da je mnogo aktera uključeno i da su lično mislim umešane i razne obaveštajne agencije. Ovo traje dve i po godine, postoji jedna režija koja će jednog dana biti otkrivena i onda ćemo svi saznati o čemu se ovde radi. Jedan čovek nije mogao onako da ubije ženu, nju su najverovatnije savldala dvojica, trojica ali će se na kraju videti da postoji organizacija koja je uvučena u ovu tragediju koja ima šire konsekvence da dođe do drastičnih promena – rekao je Milosavljević.

O tome sa kim se družila Jelena i u kakvim se krugovima kretala ne priča se uopšte i niko nije uzeo u obzir te stvari. Ona je nastupala i pevala, možda je imala nekog obožavaoca koji je bio patološki zaljubljen u nju ili je možda imala ljubavnika. Postoji mogućnost i da je saznala neke stvari koje nije trebala pa je zato ubijena. Sve treba uključiti u obzir, društvene mreže, sve poruke, apsolutno sve što može da pokaže ko je krivac.

Ja se lično ne slažem da je imala ljubavnika jer je Zoran bio stalno uz nju, ona je imala neku kuću od majke koje je trebalo da proda ali nije htela da proda kako bi Zoran obnovio studio i mislim da je to ubistvo urađeno iz koristoljuba. Zašto je kupljen isti auto samo druge boje, zašto se kuća pere varikinom, ko u Srbiji pere kuću varikinom to su stvari koje moraju da se ispitaju a stavljaju se sa strane– rekao je Rade Todorović

Jelena je bila puna života nije toliko bila prisutna u nastupima, ona je pred ubistvo ustvari bila vraćana na estradu ali gledajući je kroz vreme kao da se gasila i bila utučena. Uvođenjem zakona da deca svedoče napravljena je jedna velika greška jer deca su oduzimana iz porodica za mnogo manje stvari,deca su zloupotrebljena. Centar za socijalni rad nije radio svoj posao kako treba, ostavljati dete u jednoj sredini koja je zatvorenog tipa jer su oni iskoristili svoje pravo da ne daju izjave kao srodnici, to je veliki propust. Mala Jana u formi rasta i razvoja da se ne seća takvih stvari može da bude vrlo lako. Veliko je pitanje šta je za malu Janu prirodna sredina u kojoj je odrastala – rekla je astrolog Luna.

Podignuta je nova optužnica protiv Zorana Marjanovića i moguća su nova hapšenja. Kakav će biti ishod saznaće se kroz par dana i hoće li ovaj slučaj konačno dobiti epilog.

Kako će to da prođe videćemo za par dana. Ja nisam u predmetu ali mogu da komentarišem po meni je smešno da jedan čovek vodi ćerku od 5,6 godina ostavlja je ide da ubije mamu i vraća se. To ne može ni u crtanom filmu, po meni to je smešno. To nije logično, vreme će da pokaže i to vrlo brzo. Ja sam iza sebe imao dosta ubistava i ovo je zaista smešno. Moramo da imamo dosta dokaza i blata na cipeli. Bolje je hiljadu krivih pustitti nego jednog nevinog optužiti. Ja da sam njegov branilac ja bih naterao roditelje da svedoče. To je stvorilo jednu konfuziju jer su oni ćutali, znači nešto kriju, ali to je njihovo pravo – zaključio je Milosavljević.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter