SLUČAJ UBIJENE PEVAČICE U EMISIJI "POSLE RUČKA": Zoran Marjanović jeste pušten iz pritvora, ali nije oslobođen krivice! (FOTO)

Danas u emisiji "Posle ručka" pričalo se o temi koja i dve godine nakon svirepog ubistva pevačice Jelene Marjanović potresa kako Srbiju tako i region.

Gosti u emisiji su: Dobrivoje Radovanović (kriminolog), Nebojša Milosavljević,Časlav Ristić (forenzičar) i Borko Kašanski (Srpski Telegraf).

 

 

Dobrivoje Radovanović (kriminolog) smatra da u celom svetu se ne vodi na način kako se kod nas vode slučajevi posebno jedan koji je potresao ceo region.

-Sudijsko uverenje kod nas još postoji, nažalost u urešenim državama moraju da postoje objektivni dokazi. U celom svetu pritvor je težak za sve ljude osim za profesionalne kriminalce.  Pritvor bi trebao da traje najmanje moguće, a kod nas se drži čovek 10 meseci. U slobodnom svetu to je nedopustivo. Ako Zoran Marijanović ne bude osuđen on će verovatno tražiti nadoknadu od države-

Kada je voditeljka upitala kriminologa kako komentariše način na koji je Zoran Marjanović izašao iiz pritvora i njegovo ponašannje pred novinarima, Radovanović je kratko rekao:

-To je ponašanje supkulture što je nešto suprotno kulturi. Upravo se tako ponaša neko nakon izlaska iz pritvora-

 

 

Nebojša Milosavljević je objasnio zbog čega je Zoran Marjanović bio u pritvoru.

-U krivici nema slobodnog sudijskog uverenja. Sud mora da sudi isključivo naspram dokaza. Kada se donese optužnica i stavi na pravnu snagu i tada se sudi. Oni su utvdili da ne postoji osnovana tužba da je Zoran Marjanović izvršio to krivično delo. Zoran Marjanović je bio u pritvoru zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo. Tužilaštvo i policija su korektno radili svoj posao. Nije se našao pravi dokaz. Blato na cipelama nije dokaz, možda je Zoran išao da traži svoju suprugu na nasipu i logično je da će ostati blato. Pritvor nije kazna a kazna nije šta i pritvor-

 

 

A onda se Milosavljević osvrnuo na svedočenje male Jane koje je naišlo na veliku osudu kod naroda.

-Što se tiče svedočenja male Jane, mislim da je tužilaštvo pravilno postupilo. Ona nije ispitivana u krivično pravnom postupku-

Milosavljević je otkrio šta Zoran nakon izlaska iz pritvora mora da radi i koje su njegove obaveeze što se tiče ove optužbe.

-Zoran je slobodan čovek. On ima obavezu da se javi sudu kada god ga oni pozovu, on se sada brani sa slobode. Iz pritvora se ne pušta tako lako-

 

 

Časlav Ristić (forenzičar) sa svoje tačke gledišta je komentarisao ovaj zločin i sve što se dešavalo za ovih dve godine.

- Zoran Marjanović jeste pušten iz pritvora ali nije oslobođen krivice. Vreme kada je izvršeno ubistvo i kada je nađeno telo pokojne Jelene je bilo 24h, u tih 24h su izgubljeni i neki dokazi. Zemlja jeste indicija i jeste dokaz. Priča Zorana je da on nju nije tražio u tom kanalu a na njegovom patikama je nađeno blato a blato se razlikuje u krugu od 80 cm. Ukoliko se poklapa sporni trag na patikama i njegovoj kosi i još ako se poklapa DNK krvi Jelene Marjanović. Njegivu krivicu će rešavati sud, on je pušten samo da se brani sa slobode. Ovo je ubistvo iz strasti-

Ristić je objasnio zbog čega nije bilo krvi na telu. Razlog je taj što je telo bilo u vodi, a voda odnosi tragove. Mi smo izvršili eksperiment na lutki koja nema kosu, koliko krv prska nakon jednog, drugog, trećeg udarca a ovde je bilo devet udarac a i na lutki koja ima kosu kao Jelena što je imala i velika je razlika.

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16.10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte parove
21:00 Parovi - Nominacije
02:30 Parovi - Live