Izvor:
27.10.2018 u 10:05
0

Emisija „Prelo u našem sokaku“ otkriva: Kako je vinarstvo u Vršcu postala umetnost!

Ekipa emisije „Prelo u našem sokaku“ ove subote ugostila je viđenije političare, privrednike i glumce iz Vršca.

Profesor doktor Miroslav Stupar, član Gradskog veća za privredu, pokušao je da približima svima šta je to počemu se Vršac izdvaja od ostalih gradova u Srbiji.

Vršac je poznat kao grad sa višim standardom u odnosu na ostatak zemlje. Najpoznatija je farmaceutska industrija u Vršcu, ali se naravno bavimo i poljoiprivredom. Dosta ulažemo u naše ljude. Obučavamo traktoriste, ali i ostale učesnike u saobraćaju kroz besp'latne programe kako bi smo smanjili broj saobraćajnih nezgoda. Naravno, mnogi već znaju i da imamo pilotsku školu, jedinu te vrste u našoj zemlji – istakao je profesor Stupar.

Ovaj banatski biser poznat je, možda najviše i po vinogradima i vinogradarstvu.

Tim povodom u gostima nam je bio profesor doktor Stevica Deđanski, državni sekretar u ministarstvu energetike i rudarstva. Profesor Deđanski najbolja je potvrda opšteprihvaćenog mišljenja da se u Vršcu svi, na ovaj ili onaj način, bave vinom.

Dolazim iz malog grada Vršca, gde žive dobri ljudi, gde se skoro svi bave vinom, neki ga prave, a neki piju. Vinarija Deđanski skoro je otvorena, pa smo sada u fazi promocije našeg vina, a uskoro ćemo biti i na tržištu – kaže Deđanski.

Zanimljiv je podatak da je jedna vrsta vina nazvana po supruzi Stevice Deđanskog.

Moja žena, moje vino, zar ne? "Valentina" je najbolje i najkvalitetnije naše vino. Naš način pravljenja vina se malo razlikuje od većine drugih. Naime, mi ne koristimo presu, kao većina, već iz tanka od nekih pet tona proizvodimo najbolje vino. Istina, tim načinom proizvodnje se manje vina napravi, ali je zato znatno kvalitetnije. To je naša ideja, drugi to rade na neki drugačiji način, a da li ćemo biti uspešni, pokazaće vreme.

happytv.rs
Foto: happy tv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter