Izvor:
03.12.2018 u 15:27
0

PREDRAG MILANOVIĆ U „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: Najveća Japanska fabrika u Evropi u našem Svilajncu! (VIDEO)

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa voditeljskim timom Bojanom Radosavljević i Urošem Davidovićem ugostili smo predsednika opštine Svilajnac Predraga Milanovića.

Gospodine Milanoviću, Svilajnac je opština kraj Resave radne, ali i mutne Morave a vi spadate u opštine čiji su većinski stanovnici rasuti po inostranstvu :

– Mi smo ponosni na te ljude, neka četvrtina stanovništva živi i radi u inostranstvu, zato je Svilajnac jaka opština jer nas ljudi pomažu i doniraju nam značajna sredstva, što nama nije krajnje rešenje. Misija rukovodstva je da napravimo inostranstvo u Svilajncu. Želimo da naš grad zauzme mesto kao i svaki drugi u razvijenim zemljama, najmanje da naprami o Švajcarsku u Svilajncu.

– U Svilajncu smo otvorili 12 fabrika, i ne možete da verujete da čim uđete kod nas vidite japansku zastavu, u pitanju je firma Panasonic, to je najveća fabrika u Evropi za LED i rasvetu. Rade izvoz za 70 miliona dolara. Naši svilajčani rade na najmodernijim mašinama. Oni su od nekvalifikovanih napravili kvalifikovane ljude i gde god da u Japanu stanete i vidite sijalicu, znajte da se napravilo u Svilajncu.

A kada je u pitanju poljoprivreda i razvoj okolnih sela, o tome govoriće nam Vladan Rajković.

– Najveću pažnju predajemo selima. Infrastruktura u selima je ista kao i u svim gradovima, imamo sve što moderan svet poznaje Internet, struja, kanalizacija po okolnim selima. Sve su škole renovirane, svi domovi zdravlja, Dom zdravlja Svilajnac je pretrpeo jednu detaljnu rekonstrukciju i sada je završen. Takođe renovirani su i vrtići koji postoje čak i po razvijenim selima okolo Svilajnca – Vladan Rajković

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter