MILAN BOJOVIĆ U EMISIJI "PRELO U NAŠEM SOKAKU": "Težimo da Čačak postane razvijen kao i glavni grad Srbije"! (FOTO, VIDEO)

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa voditeljskim timom Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem ugostili smo zamenika gradinačelina Čačka Milana Bojovića.

Recite mi u Čačku se proizvode mnoge stvari, metal, oružije, keramika?

- Proizvodnja i komapnije Bin metal i Sloboda Čačak je ono što karakteriše naš grad i osnovna stvar u oblasti proizvodnje po kojoj nas prepoznaju. Čačani imaju izražen preduzetnički duh i gotovo svako domaćinstvo ima svoj zanat ako nije u nekim od vodećih kompanija. Ne samo proizvodnja, mi smo preuredili sve zelene površine u gradu i restaurirali neke stare zgrade, tako da na urbanističkom planu smo postigli znatan uspeh - rekao je zamenik gradonačelnika Čačka.

Recite nam još po koju stvar o Čačku i šta je ono što ste postigli u poslednje vreme?

- Mi da se ne uvrede Beograđani, težimo da postanemo glavni grad.Poljoprivreda i voćarstvo je jedna grana koja se razvija punim kapaciteti, a povrtari i proizvođači kajsija iz Mijakovca su svuda poznati. Što se tiče naše infrastruktureizgradnja koridora Obrenovac – Ljig je doprinelo tome da se strani investitori zainteresuju i za naše podneblje. Poznata Nemačka firma Forverk otvaraju fabriku i zaposliće preko 1000 naših stanovnika. Volim da kažem ovo, za Poršea će se proizvoditi delovi baš u Čačku - 

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Čađava mehana
21:00  Provodadžija
22:00  Provodadžija
23:20  Novajlije - Nominacije
02:30  Posle ručka