"POKRETNI ŽBUN" SA ZLATIBORA U "PRELU U NAŠEM SOKAKU": Večiti poštovalac prirode i sakupljač čudanstava njenih!

 

 

 Svako ko ode na Zlatibor i prošeta njegovim stazama sigurno obrati pažnju na trave i zelenuilo na planini. Turisti koji prvi put posete Zlatibor iznenade se kada ugledaju pokretni žbun.

 U “Prelo u našem sokaku” došao je Borivoje Šišević “pokretni žbun”, travar, lekar, čovek koji je postao maskota Zlatibora zbog svog prepoznatljivog izgleda. Bavi se skupljanjem lekovitog bilja i proizvodnjom čajeva, melema i lekovitih mešavina.

- Ja sam vuk samotnjak koji silazi među narod samo kada mora. U svojoj 21 godini sam dobio nadimak “pustinjak”. Večiti poštovalac prirode i večiti sakupljač čudanstava njenih. Čarobna planina Zlatibor ima izuzetan klimat, prostor koji je osunčan i zemljište koje je siromašno, ali priroda je tu bogata i tu raste na takvom zemljištu čudnovato bolje. Pored mnogobrojnih lekovitih tu je komorač, majčina dušica i čitav niz trava od kojih se prave lekovi – rekao je Borivoje Šišević poznatiji kao “pokretni žbun” i travar koji se može videti na Zlatiboru i od kog možete kupiti lekovite tincture, čajeve i meleme.

 

 

Izvor: Happytv,rs
Foto: Happytv.rs

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:0 Vesti
14:05 Parovi - Nedeljni ručak
16:40 Čađava mehana
17:30 Telemaster
18:25 Ela Ela Show
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live