Izvor:
22.12.2018 u 23:12
0

PREDSEDNIK OPŠTINE POŽAREVAC BANE SPASOJEVIĆ U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: Gasifikacija je prošla koz ceo grad! (FOTO,VIDEO)

U današnjoj emisiji "Prelo u našem sokaku" voditeljski tandem Bojana Ristivojević i Uroš Davidović su pričali o gradu Požerevcu sa predsednikom te opštine Banom Spasojevićem.

Grad Požarevac datira još iz 1467 godine. Na teritoriji opštine i okruga nalaze se izuzetno bogati i brojni arheološki lokaliteti, od kojih su najznačajniji Lepenski Vir (Golubac), Margum (Dubravica), Viminacijum (Kostolac) i lokalitet Rukumija. Smešten je između tri reke: Dunava, Velike Morave i Mlave.

-Industrijska zona nije kakva je nekada bila. Požarevac je stvorio uslove za ulaganje investitora u naš grad. Grad je izdvojio 317 miliona, već smo vratili 200 milion, a imamo 15 000 poslovnog prostora. Poslednja 2 meseca se dešava još lepih stvari vezanih za industriju. Imamo svoju termoelektranu. Ne treba zaboraviti ni naše rudnike, imamo nalazište nafte i gasa na našoj teritorija. Gasifikacija je prošla kroz ceo grad. Grad Požetrevac ima dobru toplifikaciju, poslednjih 3 godine je investitrano 70 miliona u toplifikaciju. Najjeftinije grejanje je u Požarevcu-rekao je Spasojević.

Grad Požarevac osim ulaganja u sami grad, je ulagao i u sela kako bi stvorio dobre uslove za sve građane.

-Selo Klenovnik ima sve što i grad ima, imaju čak i toplifikaciju. To nije jedino selo koje ima toplifikaciju. Grad želi da svuda stvori odlične uslove za život. Najjeftiniji priključak za grejanje i grenjanje je u gradu Požarevac. Požarevac je poznat kao gasterbajterski grad. Nudimo sve uslove za život mladima, kako ne bi dolazilo do odliva stanovništva-rekao je predsednik Požarevca gostujući u emisiji "Prelo u našem sokaku".

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter