Izvor:
30.12.2018 u 13:15
0

„PRELO U NAŠEM SOKAKU“ POSETIO DIJAMANT SKADARLIJE: „Tri šešira“ kultno mesto u centru Beogtrada koje vas uvek toplo dočeka!

Skadarska ulica, dužine oko 500 metara, nalazi se u najstrožem centru Beograda. Zbog blizine Narodnog pozorišta, tu su krajem 19. i početkom 20. veka stanovali mnogi glumci. Uz glumce su naravno došli i drugi umetnici, pesnici, pisci, slikari.

Skadarlilja, najpoznatija boemska četvrt koja čuva mnoge tajne i korake velikana koji su prošli kaldrmom do svojih omiljenih stolova u brojnim kafanama. Svaki sto čuva stolice, svaka stolica je za jednu od legendi koja je sedela na njoj i "gradila" svoju priču, a svaka kafana čuva bogatstvo i priča svoju priču. U goste je ovog puta nama došla, a ne mi kod nje Milica Petković menadžer "Tri šešira" da nam ispriča šta se to "krije" ispod "Tri šešira".

Ključno i kulltno mesto u Beogradu. Postoji više nego i Univerzitet i Narodno pozorište, pa možda i Narodna blioteka. Skadarlija je jedno od obaveznih mesta prepuno kafana koje posećuju strani turisti.

Gde je priča o Beogradu tu je priča i o Skadarliji, gde je Skadarlija tu je priča o Jakšiću, gde je Jakšić tu su i „Tri šešira“ – počela je priču o legendarnoj kafani Milica Petković.

U zgradi se prethodno nalazila zanatska radionica, u kojoj su se pravili šeširi, koja je na ulazu imala kao zaštitni znak tri šešira od plaha, a taj znak je ostao do danas.

Prostor kafane smo renovirali osvežili i redizajnirali. Ostao je autentičan i nismo menjali ono što je dobro. Obogatili smo poslovanje i usluga je na nivou, a izgled je autentičan. zanimljivo je to da se kaže "ko je bio u Beogradu, a nije bio u "Tri šešira" kao da nije ni bio u Beogradu" – rekla je menadžerka "Tri šešira" i dodala da je gastronomski memenat u kafani ostao tredicionalan i da su cene vrlo pristupačne te da će pored dobrog zalogaja i prijatnih nota za novogodišnju noć provod bti zagarantovan.

Čuvamo tradiciju, našu kuhinju i sve imamo naše. Mogu da preporučim sva jela u "Tri šešira" jer su fenomenalna. Cene su sasvim normalne i ne menjamo ih. Sad za Novu godinu neki restorani imaju druge cene, nama su iste. Za najluđu noć smo puni i interesantno je da nam dolaze pored srednje i starije populacije sve više mladih. Za sve imamo ponudu – istakla je Milica Petković i pozvala sve one koji žele da se lepo provedu i probaju hranu u "Tri šešira", da dođu i posete divan prostor i ugodan ambijent posle Nove godine.

Skadarlija i kafana "Tri šešira" su danas obavezna mesta koje posećuju Beograđani, domaći i strani turisti.

Izvor: Hasppytv.rs
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter