Izvor:
06.01.2019 u 16:31
0

DEJAN KOVAČEVIĆ SA NAMA U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: Gornji Milanovac je manji grad ali pravo „industrijsko čudo“!

U emsiji "Prelo u našem sokaku" u poznatom terminu, gost je bio direktor Opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, koji je sa Urošem Davidovićem i gledaocima podelio doživljaje grada koji je poznat kao pravo "industrijsko čudo".

U kom smeru se razvija vaš grad, i koliko su milanovčani zadovoljni životom u Gornjem Milanovcu?

– Gornji Milanovac je industrijski grad, bio je najrazvijeniji u Srbiji u odnosu na broj stanovnika i industrijskih fabrika koje posedujemo. Milanovac ima 142000 zaposlenih u raznim firmama, a stopa nezaposlenosti je manja od pet odsto.Gornji Milanovac je preživeo mnoge nedaće, posle raspada države u vreme Miloševića, nisu propale firme i fabrike već su opstale zbog naših građana. Na to smo ponosni posebno jer su milanovčani lokal patriote. Imamo fabrike koje su veliki giganti : PIК Takovo, Metalac, Modna konfekcija Rudnik, FAD, Zvezda-Helios, Tipoplastika itd. Prednost naše industrije je to što su sve fabrike vođene od strane naših žitelja koji su uvek voleli sredinu u kojoj žive, zbog takvih ljudi smo razvijeni –

Čime se još hvalite a nije industrija?

– Gajimo kulturu i pokušavamo da najmlađe naučimo da poštuju svoju sredinu, gaje ljubav prema prirodu. Imamo projekat koji se zove "Ljubica" i namenjen je za najmlađi naraštaj. Ljubica objašnjava deci kako da grad bude čist, na koji način se vrši selektovano odvajanje otpada. Bitno je da ih naučimo da ono što trošimo i uzimamo od prirode moramo da vratimo, tj.da recikliramo. Mi želimo da Šumadija ostane netaknuti deo prirode. Radimo i na velikim projekata razvijanja infrastrukture, u toku je rekonstruisanje Opšte bolnice koja će biti jedna od najsavremenijih u Moravičkom okrugu. Takođe, mislimo na najmlađe pa renoviramo škole i vrtiće – rekao je Dejan Kovačević.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter