Izvor:
26.01.2019 u 12:04
0

VESNA STANKOVIĆ U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: Grad Zaječar ove godine izdvaja 20 milona za podsticaj poljoprivrede!

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa poznatim voditeljskim parom Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem ugostili smo člana gradskog veća Vesnu Stanković.

Pokrenuli ste mnogo lepih priča o proizvodnji, višnja u alkoholu, ukusna hrana, zdrava hrana?

– Prepoznali smo značaj poljoprivrede i da je to jedan strateški pravac za razvijanje čitavog našeg regiona. Uvećali smo ulaganja u poljoprivredu jer smo svesni da poljoprivrednici ne mogu sami, imamo podsticaje, pomaže i država kroz subvencije, pored grada Zaječara. Lokalna samouprava uvećva svake godine sredstva koja se izdavaju za poljoprivredu. Cilj je da povećamo broj ljudi koji će moći od svog rada da žive normalno i na selu, da se poveća broj mladih ljudi, pa tako kreiramo mere podsticaja i idemo i ka voćarstvu. Kao grad Zaječar izdvajamo sredstva, 20 miliona smo opredelili za 2019. godinu za poljoprivredu.

Zaječar je osnovao vrlo važan projekat sa Delta Argarom "Naše selo" i znamo koliko je ovo bitno za razvoj i podsticaj našeg grada. Mi dajemo infrastrukturu i stručnu pomoć a Delta Agrar daje finansije, tako da udruženim snagama napravićemo rezultate – rekla je Vesna Stanković.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter