Izvor:
28.01.2019 u 14:15
0

SNEŽANA PAVLOVIĆ SAVETNIK ZA PROSVETU U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: „Mi svi imamo čast da nam je Sveti Sava prisutan u školama“! (VIDEO)

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa poznatim voditeljskim parom Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem povodom Savindana, ugostili smo Snežanu Pavlović – savetnicu u Ministarstvu prosvete.

Sveti Sava se slavi kao zaštitnik dece, i zaštitnik školstva o Srbiji? Sveti Sava je utemeljivač prosvete, i danas je velika školska slava, gde deca uživaju? Sveti Sava je i bio neka vrsta prosvetitelja?

– Jeste, između ostalog, važan je i za oblast obrazovanja. Ona je bio svestrana "integrativna" ličnost, bavio se mnogim stvarima u životu, za svoju zemlju i narod je najviše darivao. Mi svi imamo čast da nam je Sveti Sava prisutan u školama, predstave su živopisne i zanimljive i svi se tome radujemo.

Danas naša omladina živi u nekom drugom vremenu, i koliko shvataju poruke koje je Sveti Sava ostavio narodu?

– Svako vreme nosi svoje breme, svako vreme ima svoje poroke, muke i svoje dobre strane. Nikada ne treba da potcenjujemo mlade ljude, naša otadžbina sa takvim geografskim položajem, sa onim istorijskim mukama i nedaćama koje je imala, ovde nikad nije bilo ni mirno ni burno, mi smo jedinstveni po talentovanim mladim ljudima, i to je naša snaga. To su univerzalne vrednosti i one su očuvale našu tradiciju i kulturu – rekla je Snežana Pavlović.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter