MAJA SOFRONIJEVIĆ U EMISJI "PRELO U NAŠEM SOKAKU": Slavimo deset godina od osnovanja Narodnog pozorišta Lazarevac!

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem ugostili smo direktrorku Narodnog pozorišta Lazarevac - Maju Sofronijević.

Šta je na repertoaru?

- Trenutno imamo mnogo posla, srećna sam da je tako u martu nas očekuju dve premijere. Radimo sa Narodnim pozorištem Sterija iz Vršca predstavu u koprodukciji pod nazivom „Naši preci jedite sa nama“. Predviđena je izvedba za 15.mart u Vršcu, kada obeležavaju Dan pozorišta, a nakon toga kod nas. Radimo i predstavu sa ustavom Vuk Stefanović Karadžić iz Beograda u koprodukciji, zastupljamo društvenu angažovanu temu koja se bavi nasiljem nad ženama. Srećna sam da kažemo da uskoro slavimo deset godina od osnivanja 1. februara. Prvo se osnovalao prigradsko pozorište a kasnije i ustanova kulture ali tome je prethodio dug rad entuzijansta kroz neformalnu trupu, kroz građane, da bismo danas imali pravo profesionalno pozorište. Imamo brojne nagrade, pozorište je bilo na Sterijinom pozorištu, na BITEF-u.

Festival?

- Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije okuplja sva pozorišta iz Centralne Srbije, ima dva festivala jedan posvećen odraslima „Joakim Bujić“, a drugi deci i mladima „mali Joakim Bujić“. Zadovoljstvo mi je da će festival za najmalđe biti u novembru u Lazarevcu – rekla je Maja Sofronijević.

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro