MIŠEL RADOVANOVIĆ U EMISIJI "PRELO U NAŠEM SOKAKU": Narodna bibiloteka je najznačajnija i jedina kulturna ustanova u Ćićevcu!

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem ugostili smodirektora narodne biblioteke Ćićevac - Mišela Radovanovića.

Narodna biblioteka je kulturno nosilac života kod vas?

- Tako je, nekada je ovo bio Centar za kulturu a sada smo pod nazivom Narodna biblioteka. Ona je značajna za naše građane jer je ovo jedina kulturna ustanova u Ćićevcu koja zadovoljava sve potrebe življa. Pri ustanovi radi KUD „Moravac“ koje radi dvadeset godina. Takođe, imamo i deset godina uspešnog rada pozorišta. Ranije smo imali hor kao i nižu muzičku školu a sada imamo plesnu školu. Želje i potrebe naših korisnika su na prvom mestu.

Imate dobar broj fonda knjiga ali dajete prostor za kulturu?

- Mi organizujemo i ustupamo prostorije i logostička sredstva, stručnu pomoć, rasvetu za sva udruženja i KUD-a. Imamo etno udruženja koja se bave očuvanjem kulturne tradicije. Imamo i Udrženje građana veterana kulturno umetničkog društva koje se registrovalo i sada su pod okriljem udruženja.

Šta ljudi vole da čitaju?

- Traži se sve ali najviše romani, beletristika, ljubavne priče su uvek aktuelne, ali najaktuelnije je ono što mediji plasiraju i reklamiraju. Imamo studente koji uzimaju stručnu literaturu. Mislim da je više žena aktiovnih čitalaca a to su uglavnom radno zaposleni i penzioneri - rekao je Mišel Radovanović.

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro