SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ U "PRELO U NAŠEM SOKAKU": "Ponosna sam što sam rođena Račanka!" (VIDEO)

Današnja emisija “Prelo u našem sokaku” posvećena je opštini Rača. Tom prilikom gost naših voditelja, domaćina je bila i ministarka u Vladi Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku, Slavica Đukić Dejanović.

Malo je poznato da je ministarka Dejanović rođena u Rači.

- Ja sam rođena Račanka i vrlo sam ponosna na tu činjenicu. A inače u račanskoj opštini, u selu Đurđevcu gde se rodio moj otac, gde je praktično moja porodična kuća, svi moji intimni jubileji se tu odvijaju- moja krsna slava, moj sin se venčao u Đurđevu pored bunara u dvorištu, Bora Dugić svirao na fruli a Dobrica Erić govorio stihove i tako je bio jedan od najznačajnijih događaja u mom životu, upravo u opštini Rača..Rača je u srcu.- rekla je ministarka a potom dodala koliko se radi na populacionoj politici u Srbiji i naravno u Rači:

- Nema dragocenije stvari u Srbiji od deteta. Sve mere treba da budu usmerene za bolji kvalitet zivota, bolje mogucnosti zapošljavanja, pomažemo privrednicima finansijki, da standard porodica bude bolji, briga o starima. Nije to samo davanje novca, ne moze se roditeljstvo platiti, to treba da bude slobodna volja, ali vrlo odgovorni ljudi se plase neuspeha, da postignu sve.- dodavši da su naše mere za razliku od Evrope i Amerike kada je u pitanju obezbeđivanje uslova za majke bolje.

- Naša normative je bolja od Evropske.

 

Video:

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro