DAVOR TIMOTIJEVIĆ U "PRELO U NAŠEM SOKAKU": "Mnogo ulažemo pre svega u održavanje lika i dela Đorđa Petrovića Karađorđa!" (VIDEO)

Uroš Davidović i Bojana Ristivojević su u današnjoj emisiji „Prelo u našem sokaku“ ugostili direktora turističke organizacije Opštine Rača, Davora Timotijevića.

- U manifestacioni turizam mnogo ulažemo i pre svega u održavanje lika i dela Đorđa Petrovića Karađorđa koji je rođen u našoj opštini. Imamo etno kompleks koji je posvećen njemu koji jpretstavlja njegovu okućnicu, jedno celo domaćinstvo iz devetnaestog veka koje se tamo nalazi. Tu dolazi najviše ljudi, turisti posećuju mesto rođenja Đorđa Petrovića. Organizovali smo sabor "Karađorđe - zvezda zavičaja" koji se u okviru Karađorđevih dana organizuje u našoj opštini, to je bio međunarodni sabor na kom smo imali učesnike iz pet zemalja. Sam sabor traje jedan dan ali “Karađorđevi dani” traju čitavo leto. Obuhvataju ceo niz programskih manifestacija. Imamo svake godine organiozovan i rok koncert, ove godine ćemo organizovati koncert grupe "Galija" koji će biti krajem jula meseca . Tada imamo i obeležavanje dana opštine koji će se završavati sa sv. Ilijom kada i vašar u Rači. Tada organizujemo najviše tih programskih manifestacija. Organizujemo zajedno sa našim lovačkim udruženjem i takmičenje u gađanju glinenih golubova. Organizujemo u selima, u Đurđevu je "Brđanski sabor tradicije i običaja", u selu Sepcima organizujemo pohode po crkvama "Pod zapisaom", u selu Vučiću- manifestaciju "Pod orahom". Takođe jedna vrlo bitna manifestacija je "Prva frula Srbije", prelepa manifestacija koju smo uspeli da povratimo ponovo frulu u našu opštinu. Takođe imamo i druge manifestacije poput “Fićijade” za velike ljubitelje "Fića" koje dolazi u našu opštinu. Imamo i međunarodnu "Fićijadu" kada dolaze ljudi koji imaju "Fiće" iz drugih zemalja.

Ž

 

Video:

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro