Izvor:
01.06.2019 u 11:42
0

DRAGAN MANČEV U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“ : Objasnio je zašto Dimitrovgrad ima dva imena! (FOTO)

Ove subote vodimo vas u Dimitrovgrad.

Naši voditelji, Uroš Davidović I Kristina , razgovarali su sa pomoćnikom predsednika opštine Dimitrovgrada

Gospodina, Dragana Mančeva upitali smo da li se prelepo mesto, divnih ljudi zove Dimitrovgrad ili Caribrod?

Jedno je istorijsko, jedno političko. Dimitrovgrad je grad sa jako velikom kulturno istorijskom baštinom. Kada govorimo o kulturi govorimo o 130.godina institucione kulture, pa za grad koji ima tako bogatu kulturu malo je jedno ime, potrebna su dva. Kroz naš grad prolazi carski put, a mesto gde carski put prelazi preko reke se zove brod. Carski put i brod dolazi do kombinacije Caribrod. Kasnije 1951.godine u čast Bugarskog predsednika Georgia Dimitrova, Josip Broz Tito daje Caribrodu ime Dimitrovgrad. rekao je Dragan.

Kako sačuvati ljude u Dimitrovgradu, od čega oni da žive, šta da rade?

Kao i svi drugi gradovi, čak i ovi veći gradovi od nas imamo taj problem da sačuvamo stanovništvo jer je velika migracija stanovništva. Mnogo veći gradovi pa čak i države kao što su Bugarska koja je u Evropskoj Uniji imaju taj isti problem, mi to da zaustavimo ne možemo, pogotovu što su oko Dimitrovgrada dva velika centra, jedan je Sofija drugi je Niš, šta god uradili mi to ne možemo da zaustavimo, ali možemo da usporimo, razvojem poljoprivrede, razvojem industirije i baveći se onim što može da privuče čoveka iz velikog u manji grad, a to je miran, tih i normalan život. Zato što smo mi opština koja propagira i proizvodi zdravu hranu. – zaključio je Dragan.

Happytv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter