Izvor:
23.06.2019 u 11:40
0

VLADIMIR RAŠKOVIĆ O POTENCIJALIMA ŽUPE: „Aleksandrovac je na četrdeset do pedeset kilometara od velikih turističkih centara!“

Gost emisije "Prelo u našem sokaku" bio je direktor Turističke organizacije, gospodin Vladimir Rašković.

Vino je glavna turistička karta ovog podneblja:

– Svakako da je okosnica župskog turizma- vino i taj vinski turizam. Župa već dva milenijuma gaji lozu. Župa ima bogatu kulturnu baštinu. Imamo četiri prelepa manastira i još dvadeset i šest svetinja tako da veliku ponudu imamo i za verski turizam. – rekao je gospodin i dodao:

– Koristimo potencijal Župe što je moguće više. Župa trenutno ima preko sto dvadeset vinarija od čega sedamdeset registrovanih. Ova razlika su domačinstva, gazdinstva koja proizvode između dvadeset pet i trideset hiljada litara vina. Svako od njih je dobar domaćin da može u pola dana u pola noći primi svakoga.

– Aleksandrovac ima dobru poziciju što se tiče turizma jer se nalazi između dva najveća turistička centra u Srbiji a to je Kopaonik i Vrnjačka banja.Tako da sa dobrom saradnjom sa Turističkim organizacijama iz ova dva mesta, oni su uvrstili u njihovu ponudu i Župu i vinski turizam. Aleksandrovac je na četrdeset do pedeset kilometara od velikih turističkih centara. Lazarev grad je centar naše kulture iz srednjeg veka.

U cilju promocije vina i lepota Župe, organizuju se i mnogobrojne vinske manifestacije ali ne smemo zaboraviti i Gornju Župu koja je poznata po sportskom turizmu zbog planina kojima je okružena.

– Imamo preko dvadeset vrhova sa preko hiljaadu metara.– rekao je on.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter