BORIS MALAGURSKI O FILMU "TEŽINA LANACA 3" - Tema filma je bombardovanje Srbije osiromašenim uranijumom!

Jedan od gostiju emisije "Prelo u nasem sokaku" bio je reditelj, režiser, novinar Boris Malagurski. Razlog gostovanja je film "Težina lanaca 3"  Film je anti-imperijalistčki, ali i protiv jednog dela Establišmenta. 

 Voditelj emisije Uroš Davidović, upitao ga je zašto je premijera filma bila baš u Americi. 

- Otisao sam u Ameriku da predstavim film "Težina lanaca 3." Putovali smo širom severne Amerike, išli smo i u Kanadu, Čikako, Las Vegas, Majami, Vašington, Njujork, Boston, London, itd. Obišli smo zaista bezbroj gradova za samo dve nedelje. Naputovao sam se. Neki su mi govorili "Pa sto nije prva premijera srpska premijera, ja kazem kako nije, prva premijera je u Cikagu, a Cikago je najveci Sprski grad, da li je tako?" - upitao  je Malagurski kroz smeh.

Bilo je reči i o samoj temi filma. 

- Tema filma je bombardovanje Srbije osiromašenim uranijumom. To je ozbiljna tema, zagađenje nase sredine i svi srpski problemi. Zapravo Srbija je iskorišćena kao primer svega što se dešavalo i na globalnom nivou, što se i dan danas nažalost dešava. Film je izuzetno relevantan i za naše ljude i za Amerikance, Kanađane koji su dosli u publiku. Sa nekima sam imao priliku da razgovaram nakon projekcije i oni su bili zaista zapanjeni kada su videli šta se dešavalo. Njihovi mediji predstavljaju jednu sasvim iskrivljenu pricu i o Srbiji i o svemu sto se desavalo. Na našu srecu Amerikanci polako zaboravljaju ono od 90-ih i sad je pravi trenutak da odemo tamo i pokažemo im istinu i borimo se za pravdu - ističe Boris. 

Ko nije pogledao film, neka obavezno to učini.

 

 

 

 

HappyTV.rs
Foto: Arhiva 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro