Izvor:
29.08.2019 u 08:28
0

NAJBOLJE OPŠTINE U NAPLATI POREZA: Mali Zvornik, Gornji Milanovac, Apatin ,Ljubovija i Bor!

Milion švajcarskih franaka je, kao nagrada, uručeno opštinama Mali Zvornik, Gornji Milanovac, Apatin, Ljubovija i Bor – koje su se u konkurenciji 44 opštine pokazale kao najbolje u naplati poreza na imovinu građana. Kako navode, nagrađene opštine će novac uložiti u lokalne projekte za koje građani budu glasali. Sve ovo je deo programa "Reforma poreza na imovinu". Čekove je uručio ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, koji je poručio da je zahvaljujući tom program, u 44 opštine evidentirano više od 100 hiljada nepokretnosti građana koje, iz nekog razloga, do tada nisu bile zavedene u poreskoj evidenciji.

Evidencija imovine mora biti tačna i mora da se poklapa sa stanjem na terenu jer od poreza na imovinu lokalne saouprave finansiraju rad i izgradnju vrića, plate vaspitača, ulažu u obrazovanje, kulturu i sport kao i infrastrukturu, rekao je ministar Branko Ružič koji je nagradio zvaničnike opština koje su bile najbolje u naplati poreza.

U roku od samo šest meseci popisivači su popisali više od 100.000 nekretnina koje nisu bile evidentirane. Već u toku prve godine ovog programa, opštine koje su nam bile partneri, uspele su da povećaju poreske prihode od naplate poreza na imovinu u proseku za devet odsto.

Happytv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter