Izvor:
11.09.2019 u 16:51
0

NOVA EVROPSKA KOMISIJA: Doći će do teritorijalnog kompletiranja Evrope!

Nova Evropska komisija koju predvodi Ursula fon der Lajen biće uspešna a njihov uspeh biće krunisan i teritorijalnim kompletiranjem Evrope – punopravnim članstvom zemalja zapadnog Balkana, smatra potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović. Ona očekuje i da će se odmah nakon izbora u Prištini Evropska komisija fokusirati na pregovore Beograda i Prištine i postizanje kompromisnog rešenja za Kosovo. I Slobodan Zečević iz Instituta za evropske studije, kaže za Telemaster da je raspored snaga u Evropskoj komisiji, dobra vest za Srbiju.

Novoimenovana predsednica Evropske komisije se opredelila za tri izvršna potpredsednika kojima je dala najveći značaj. Zvezda nove Komisije, smatra Zečević, sigurno će biti Margaret Vestager, Dankinja zadužena za digitalnu oblast i za konkurenciju.

Vest o imenovanju Lasla Tročanjija za novog komesara za proširenje u Srbiji je dočekana sa odobravanjem. I predsednik Aleksandar Vučić kaže da se radi o prijatelju i regiona i Srbije i da očekuje da ćemo imati njegovu veliku podršku.

Za Srbiju će i izbor visokiog predstavnika za spoljnu i bezbednosnu komisiju Žozepa Borela iz Španije biti od presudnog značaja , smatra Zečević.

Nemački Dojče vele ocenio je da je izbor bivšeg mađarskog ministra pravde Lasla Tročanjija za evropskog komesara za proširenje diplomatski trijumf mađarskog premijera Viktora Orbana, budući da Tročanji važi za čoveka koji je "neograničeno lojalan Orbanu".

happytv.rs
Foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter