SJAJAN USPEH SRPSKIH SREDNJOŠKOLACA: Dva zlata, jedno srebro i jedna bronza na informatičkoj olimpijadi u Atini! (VIDEO)

Na 27. Balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Atini četvoročlana ekipa Srbije osvojila je dve zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

Zlato je otišlo u ruke gimnazijalaca iz Novog Sada, a srebro i bronzu osvojili su učenici Matematičke gimnazije u Beogradu. Jedan od njih, Jovan Bengin, po povratku u Srbiju, kaže za Telemaster, da je veoma ponosan što je u velikoj konkurenciji uspeo da osvoji srebrnu medalju, posebno zbog toga što na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju, učestvuje prvi put.

Dva dana, pet sati – rešavaju se po tri zadatka. Rešenje svakog je u implementiranju novog informatičkog programa. Sa ovako koncipirane, Balkanske informatičke olimpijade u Atini, ekipa Srbije donela je zbirno najbolji rezultat u konkurenciji 13 zemalja.

Prvi put na Balkanijadi, ali već sedmi put na međunarodnim takmičenjima iz informatike. Jovan kaže da sa svake olimpijade nosi samo lepe utiske.

Ponos zbog uspeha svojih učenika, ne krije direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović.

Vođa ekipe Srbije bio je docent sa Univerziteta u Kragujevcu Vladimir Milovanović, a njegov zamenik student sa Univerziteta u Kembridžu Vladimir Milenković. Pripreme su bile individualne i svakodnevne.  

Mladi informatičari već se pripremaju za sledeće međunarodno takmičenje - rumunski master iz informatike koji će biti održan početkom oktobra u Bukureštu.
Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro