Izvor:
19.09.2019 u 17:29
0

NA KORAK OD SMRTI: Devojčici u vrtiću greškom dat ASEPSOL umesto vode!

U predškolskoj ustanovi ,,Naša radost” u Rači dogodila se i ne baš svakidašnja situacija. Vaspitačica je greškom, umesto vode, dvoipogodišnjoj devojčici dala da popije asepsol, sredstvo za dezinfekciju. Dete se nalazi na intenzivnoj nezi i nije životno ugroženo, a inspekcija, kako saznajemo, vrši uviđaj na licu mesta kako bi se utvrdilo ko je odgovoran. Ekipa Telemastera istraživala je koliko je opasno kada se u detetovom organizmu nađe asepsol, ali i kako na najbolji način reagovati kada se to dogodi.

"Ako se apsorbuje i ode u krvotok onda je vrlo teško sprečiti neželjena dejstva, jer mi nemamo lekove da suzbijemo ta toksična dejstva”

Sredstva za održavanje higijene nalaze se u posebnim prostorijama, kažu iz predškolske ustanove, a sipanje asepsola u flašicu za vodu bila je greška, ali se i dalje ne zna čija. Tako se slučajno dogodilo da je devojčica zatražila vodu, a od vaspitačice dobila asepsol.

Čim je popila asepsol, devojčila je počela da povraća. To je prema rečima Nestorovića, najbolji način da se otrov izbaci iz organizma jer je, dodaje, najvažnije da se on ne apsorbuje u organizam. Nakon povraćanja, dete se i dalje nije osećalo dobro, a lekari u Rači nisu mogli da ustanove zašto ima tegobe, pa je porodica krenula u Kragujevac.

Devojčica nije mogla da oseti velike bolove, ističe Nestorović. Više je reč, kaže on, o nadražaju koji proizvodi slabe bolove u želudcu i otežano gutanje.

Porodica dvoipogodišnje devojčice koja je u vrtiću popila asepsol, traži da se utvrdi ko je odgovoran za ovu opasnu situaciju jer, kako kažu, da je dete popilo malo više asepsola, moglo je da izgubi život.

happytv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter