Izvor:
05.10.2019 u 21:03
0

PREDSEDNIK TURSKE PONOVO U SRBIJI POSLE DVE GODINE: Otvaranje pet novih kompanija i kamen temeljac za izgradnju fabrike! (VIDEO)

Tokom posete predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, u ponedeljak i utorak, biće otvoreno pet turskih kompanija i postavljen kamen temeljac za izgradnju jedne fabrike.

Erdogan dovodi i 150 turskih biznismena, koji žele da se upoznaju sa mogućnostima za nova ulaganja ističe ambasador Turske Tandžu Bilgič. Drugog dana posete, predsednici Vučić i Erdogan biće domaćini na Trilateralnom samitu Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske, na kojem će učestvovati članovi Predsedništva BiH.

Bilateralni odnosi Srbije I Turske dobro napreduju ističe ambasador Turske i dodaje da su pre osam godina turske investicije u Sbriju iznosile svega miliona evra, a danas su dostigle 200 miliona evra i rastu svakim danom.

Kada je reč o saradnji Srbije i Turske u oblasti infrastrukture, započinju značajni projekti, ističe i ministarka Mihajlović.

Svečani početak radova zvanično će biti obeležen kada lider Turske dođe u posetu Srbiji sledeće nedelje rekla je ministarka.

Za vreme posete predsednika Turske odražaće se i poslovni forum kao i trilateralni samit lidera Turske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Beograđani su dobri domaćini, a Turci prepoznaju Srbiju kao atraktivnu turističku destinaciju, kažu i u Turističkoj organizaciji Srbije.

Osnovni cilj Turske je, ističe ambasador te zemje, da unapredi ekonomske i trgovinske odnose sa Srbijom i da odnose učini institucionalnim kao i bezbednost i stabilnost na Balkanu. „Naš cilj je da proizvodimo i rastemo zajedno. Zar to nije prirodno?“ rekao je Bilgič.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter